Συντηρεί και βελτιώνει το οδικό δίκτυο σε περιοχές του Δήμου Αλμυρού η Περιφέρεια

Στη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου του Δήμου Αλμυρού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ που αφορά εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Αλμυρού, Πλάτανου, Βρύναινας, Κωφών, Πηγάδι Πτελεού, Γάβριανης και σε κάποια σποραδικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

«Προχωράμε στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Αλμυρού, σε επιλεγμένα σημεία που έχει εντοπίσει η υπηρεσία μας. Είναι ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Τα έργα δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:
1. Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων
2. Αντικατάσταση κατεστραμμένων και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας
3. Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.