ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση στην απειλή του φασισμού δεν μπορεί παρά να είναι ο δημοκρατικός δρόμος»

Τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση της Ν.Ε. και βουλευτών

«Η συμπλήρωση 72 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μας φέρνει μπροστά στο καθήκον της μνήμης και της απότισης τιμής.

Κατά τη διάρκεια της μαύρης περιόδου του ναζισμού εκμηδενίστηκαν οι αξίες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και του Ανθρωπισμού, οι πράξεις όμως αυτές δεν κατάφεραν να υποτάξουν το αντιστασιακό φρόνημα των λαών» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση της Ν.Ε. και βουλευτών, από τη συμπλήρωση 72 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Όπως τονίζεται, «οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ την φασιστική και τη ναζιστική βία, το Ολοκαύτωμα και την καταστροφή των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης, την μαζική εξόντωση των ρομά, των κομμουνιστών, των ομοφυλόφιλων, των ασθενών, των «αντικοινωνικών στοιχείων».

Οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε με βαθύ σεβασμό, όσους και όσες όρθωσαν το ανάστημά τους στο φασιστικό έρεβος, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, όσους και όσες μαρτύρησαν στις φυλακές και στα στρατόπεδα των ναζί.

Στη χώρα μας αναπτύχθηκε ένα από τα μαζικότερα και ηρωικότερα κινήματα αντίστασης, ένα κίνημα που αγωνίστηκε για «ελεύθερη Πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά», με εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες να δίνουν τη ζωή τους.

Η αντιστασιακή δράση των ευρωπαϊκών λαών ανέδειξε τον αντιφασιστικό ευρωπαϊκό λαό, τη βάση για μια άλλη Ευρώπη, μια κοινότητα πάνω από πολιτιστικές, θρησκευτικές, εθνικές διαφορές.

Σήμερα η ακροδεξιά, ακόμα και οι νεοναζί προσπαθούν να σηκώσουν και πάλι κεφάλι.

Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των Γαλλικών εκλογών που ανακούφισε όλη την Ευρώπη, αποτελεί την πιο πρόσφατη απόδειξη ότι η αντιφασιστική ενότητα παραμένει πάντοτε επίκαιρη και αναγκαία .

Η απάντηση στην απειλή του φασισμού δεν μπορεί παρά να είναι ο δημοκρατικός δρόμος, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ευημερία των λαών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.