Σύσκεψη συνταξιούχων στη Σκιάθο- Προβληματισμός για έλλειψη δημόσιου οίκου ευγηρίας

Το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συνταξιούχων με την παρουσία του προέδρου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας  Γιώργου Ρούσσα.

Ο σκοπός της σύσκεψης είχε διπλό χαρακτήρα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση,  “από την μια να γίνει ενημέρωση για τις αποφάσεις και τους στόχους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και από την άλλη ν’ αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους στην Σκιάθο, όπως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας με πολλές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες ιατρών και εργαστηριακών εξετάσεων που οδηγούν τους συνταξιούχους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και ν’ απευθυνθούν υποχρεωτικά σε ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα που «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια σε όλη την χώρα επειδή υπάρχει τεράστιο κενό από ΠΦΥ σε όλα τα νησιά”.

Επίσης υπήρξε προβληματισμός και έγινε μεγάλη συζήτηση για την απουσία στην περιοχή δημόσιου οίκου ευγηρίας με συνέπεια όπως ανάφερε η εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής, Κατερίνας Κουρκούμπα: «ότι υπάρχουν γέροντες που λιμοκτονούν και ζουν με την ελεημοσύνη των γειτόνων».

Γι’ αυτό τον λόγο το παράρτημα μαζεύει υπογραφές από τους πολίτες του νησιού για την άμεση παρέμβαση της πολιτείας ώστε να λυθεί το ζοφερό ζήτημα άμεσα και να μην μείνει κανένας ηλικιωμένος απροστάτευτος και μόνος πριν έρθει ο χειμώνας. Για να υπάρχει μέριμνα για όλους τους ενδιαφερόμενους στη βάση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στο τέλος της συζήτησης έγινε ενημέρωση για την μεγάλη προετοιμασία των συνταξιουχικών σωματείων σε όλη την χώρα για την επιτυχία της κορυφαίας Πανελλαδικής Συγκέντρωσης Συνταξιούχων την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.