Συζητήθηκαν οικονομικά και κλαδικά θέματα των στρατιωτικών

?????????????

Οικονομικά και κλαδικά θέματα των στρατιωτικών συζητήθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο επίτιμος πρόεδρος και οικονομικός σύμβουλος της ΕΣΠΕΘ Ηλίας Νατσιούλας, ο οποίος μίλησε για οικονομικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο και δέχθηκε ερωτήσεις από τα μέλη της ΕΣΠΕΘ.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Γενική Συνέλευση αφορούσαν μεταξύ των άλλων και την ενημέρωση των μελών για τη νέα δομή των Περιφερειακών Ενώσεων των στρατιωτικών, σύμφωνα με το νόμο 4407/2016,αλλά και ζητήματα όπως η θεσμοθέτηση Ενώσεων και Συνδέσμων, το μισθολόγιο, το ωράριο εργασίας, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, όπως και οικονομικά θέματα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ Στέφανος Κουκουράβας ανέφερε ότι το Πολιτικό σύστημα ενοχοποίησε τους εργαζόμενους, δημιούργησε κοινωνική εσωστρέφεια, έστρεψε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και τους ανέργους, εναντίον των εργαζομένων. Το πολιτικό σύστημα, αφού κατεδάφισε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αφού διέλυσε την κοινωνία, αφού χαρίστηκε κατ’ επανάληψη στους χρηματοδότες του, ζητά φόρους από την εξαθλιωμένη κοινωνία.

«Όλοι μας καθημερινά ταλαιπωρούμαστε στις Μονάδες, απειλούμαστε με νέες περικοπές, διερωτόμαστε εάν και πότε θα πάρουμε σύνταξη, εάν θα βρουν δουλειά τα παιδιά μας. Μην επιτρέπετε σε όλους αυτούς να σας υποτιμούν. Οι στρατιωτικοί δεν θα υπηρετήσουν οι συνάδελφοι στρατιωτικοί κανένα σύστημα. Επιλογή μας είναι να παραμείνουμε άνθρωποι και δεν θα απολογηθούμε για κανέναν και για τίποτα. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι, να είμαστε συντονισμένοι σε μια κοινή πορεία για αξιοπρέπεια», ανέφερες ο πρόεδρος.
Ο Στέφανος Κουκουράβας διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν θα σκύψουν το κεφάλι σε όποιες μεθόδους και να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να τους καθυποτάξει, να τους φιμώσει, να τους εξαφανίσει και θα παραμείνουν όρθιοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.