«Τα Πουλιά της Σκιάθου κάτι μαγειρεύουν»

Με επιτυχία διοργανώθηκε ημερίδα στην Σκιάθο

Ημερίδα με θέμα την υγιεινή διατροφή και τίτλο «Τα Πουλιά κάτι μαγειρεύουν» διοργανώθηκε από το Σμήνος και το Τοπικό Τμήμα της Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 η οποία φιλοξενήθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου «Εσπερίδες» από την οικογένεια Ξενάκη που πάντα στηρίζει το Οδηγικό έργο με κάθε τρόπο.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, «με σκοπό την ενημέρωση και την παρουσίαση του βιωματικού προγράμματος της υγιεινής διατροφής που πραγματοποιήθηκε από τα Πουλιά (παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών) το Οδηγικό έτος 2017 – 2018, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν σε εορταστικό κλίμα μια ημερίδα φτιαγμένη από παιδιά . Μέσα από φωτογραφικό υλικό, πρωτότυπα βίντεο συνταγών που γύρισαν τα ίδια και τραγούδια τα Πουλιά της Σκιάθου απέδειξαν, όχι μόνο στους φίλους τους αλλά και στον προσκεκλημένο διατροφολόγο Κωνσταντίνο Λάμπη, ότι Τρώω Σωστά σημαίνει Πετάω Ψηλά.

Ο κ. Λάμπης έπαιξε με όλα τα παιδιά παιχνίδια γύρω από την υγιεινή διατροφή και αμέσως μετά δοκίμασε από τον πολύχρωμο και γεμάτο φαντασία μπουφέ τα υγιεινά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα ίδια τα Πουλιά. Ευπρόσδεκτοι στον υγιεινό μπουφέ ήταν όλοι οι καλεσμένοι αλλά και οι πελάτες του ξενοδοχείου που χάρηκαν την δημιουργικότητα των Πουλιών.

Ημερίδες παρόμοιες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας από τα Πουλιά το Σαββατοκύριακο 19-20/05 που είναι και η παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Η Μέρα των Πουλιών από φέτος και κάθε χρόνο θα γιορτάζεται από τα Πουλιά όλης της Ελλάδος και θα βασίζεται σε ένα κοινό θέμα.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μέσα από τα παιδαγωγικά του προγράμματα που δημιουργεί βοηθά τόσο στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών και των ενήλικων μελών του, ενώ παράλληλα μεγαλώνει ενεργούς πολίτες με σωστές αξίες , προσωπικότητα και δραστηριότητα ωφέλιμη για την κοινωνία. Τα Πουλιά ευχαρίστησαν με μια μαγειρική ποδιά όλους τους φίλους τους που τους βοήθησαν με κάθε τρόπο να πετάξουν ψηλότερα και αυτή τη χρονιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.