Τέσσερις φάσεις λειτουργίας στα σχολεία της Γερμανίας, σε σχέση με τον κορωνοϊό

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο-Ένα», ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης

Τέσσερις είναι οι φάσεις, που υπάρχουν για τη λειτουργία των σχολείων της Γερμανίας, όπου φοιτούν και Ελληνόπουλα και ξεκινούν τη λειτουργία τους από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Στη χώρα υπάρχει επιφυλακή για τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που συνοδεύονται από την επιστροφή των ανθρώπων από τις διακοπές τους, και πρώτο μέτρο, είναι η χρήση μάσκας υποχρεωτικά για μαθητές από την Ε’ Δημοτικού και πάνω και κατά την είσοδο και στα διαλείμματα για τις μικρότερες τάξεις και για διάστημα δύο εβδομάδων, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης Γιώργος Βαρβίτσας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία σε σχέση με την πανδημία και στα μέτρα που θα ληφθούν με την έναρξη των σχολείων.

Πάνω από 20.000 Έλληνες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, στην πόλη της Νυρεμβέργης και στη γύρω περιοχή βρίσκονται πάνω από 20.000 Έλληνες και στην Ελληνική Κοινότητα, που το 2021 θα γιορτάσει 40 χρόνια ύπαρξης, είναι καταγεγραμμένοι οι μισοί, που έχουν χωριστεί σε ομάδες εργασίας και ασχολούνται με τα κοινά.
Τα σχολεία στην περιοχή της Βαυαρίας, ξεκινούν την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών ανά τάξη, με μάσκες κατά την είσοδό τους στο σχολείο και στο διάλειμμα και μάσκα υποχρεωτική για δασκάλους και παιδιά από την Πέμπτη Δημοτικού και πάνω, μέτρο που θα κρατήσει για δύο εβδομάδες, με το σκεπτικό να επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς από τις διακοπές και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, ανέφερε ο κ. Βαρβίτσας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης είπε ότι στο συγκεκριμένο κρατίδιο, υπάρχει ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων, ανάλογα με τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, με την πρώτη να προβλέπει ότι στα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους μαθητές και των μικρότερων τάξεων, στη δεύτερη φάση προβλέπεται φυσική παρουσία για τους μισούς μαθητές και τηλεμαθήματα για τους υπόλοιπους και σταδιακά το τέταρτο στάδιο προβλέπει κλείσιμο των σχολείων

Σε έξαρση ο κορωνοϊός

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβίτσα, η Γερμανία παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων Covid 19, παρουσιάζονται καθημερινά πάνω από 1500 κρούσματα, κάτι που σχετίζεται με την επιστροφή των εκδρομέων ειδικά από τα Βαλκάνια, όπως Κόσσοβο, Κροατία, Βοσνία και Σερβία, όπου υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα.
Όπως είπε, γίνονται πάρα πολλά τεστ στα αεροδρόμια και στις οδικές αρτηρίες εισόδου στη Γερμανία και γενικότερα υπάρχει επιφυλακή, για τον ιό που φέρουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.