Θ. Καμμένου: Απώλεια τζίρου 1 εκ € βλέπουν στη Μαγνησία οι επαγγελματίες τουρισμού

Από τη μη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και την απώλεια μιας πτήσης

Απώλεια τζίρου στη Μαγνησία φέτος το καλοκαίρι στο 1 εκ. € βλέπουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, λόγω μην προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων (μειώθηκε το βάθος του λιμανιού από τις πλημμύρες) και απώλειας μιας πτήσης στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Σε ανάρτησή της η τουριστική πράκτορας και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου αναφέρει ότι οι εταιρίες κρουαζιέρας δεν ρισκάρουν ούτε τη φήμη τους, ούτε την καλή υπηρεσία στον πελάτη τους.
«Είναι πασιφανές ότι τα αντανακλαστικά των υπευθύνων είναι πολύ αργά – σχεδόν ανύπαρκτα. Από την αρχή του προβλήματος βλέπαμε τις ακυρώσεις να έρχονται. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης. Περιμένουμε και τη Marella να δούμε αν θα μείνει (με βύθισμα 7.9 μπαίνει, βγαίνει με λάντζες ή βάζει πλώρη για άλλα λιμάνια;), τονίζει.
Σύμφωνα με την κ. Καμμένου η απώλεια εισοδήματος μόνο των τουριστικών λεωφορείων και ξεναγών (χωρίς να υπολογίζονται ταξί, εμπορική αγορά, εστίαση κλπ)μ με τις ακυρώσεις αυτές ανέρχεται σε ποσό άνω των 250.000 ευρώ για τους δύο αυτούς κλάδους μόνο.
«Αν βάλουμε στην πράξη και την απώλεια πτήσεων όπως της Easy Jet, Condor (1 πτήσης) και κάνουμε τον αναλογισμό σε μειώσεις κρατήσεων σε ενοικιάσεις ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, σκαφών, μεταφορών, κλπ. κλπ. καταλαβαίνει κάποιος ότι στην Μαγνησία για την καλοκαιρινή σαιζόν μιλάμε για μία απώλεια τζίρου κοντά στο 1 εκ. €», επισημαίνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.