Θανάσης Μόρας: Πρώτη στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ η Θεσσαλία

Στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 ο νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου

Πρώτη στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και όσα αντίθετα ακούγονται είναι ανακρίβειες, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Θανάσης Μόρας, επισημαίνοντας πως χρειάζεται δουλειά και γρήγοροι ρυθμοί, έτσι ώστε να ενταχθούν και να τελεστούν ακόμη περισσότερα έργα μέσω του ΕΣΠΑ.

Τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου ανέλαβε ο Βολιώτης περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Μόρας, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.
Ο κ. Μόρας συμμετείχε για πρώτη φορά στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, κατάφερε να εκλεγεί και πλέον είναι εκείνος που θα διαχειρίζεται τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 σημείωσε πως χρειάζεται όρεξη, δουλειά, πίστη και καλή συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο για τη Μαγνησία και συμπλήρωσε πως είναι μία θέση με μεγάλη ευθύνη και ο ίδιος θα εργαστεί σκληρά για την επίτευξη των στόχων.
Ο κ. Μόρας απάντησε και για το θέμα της απορροφητικότητας προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, σχολιάζοντας πως ” πολλά έχουν ακουστεί και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή αναφέρθηκε στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρώτη σε απορρόφηση. Λέγονται πολλές ανακρίβειες στο εν λόγω θέμα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια προβλήματα και θα πρέπει να ενταχθούν και να γίνουν περισσότερα έργα, αλλά υπάρχουν και προβλήματα, όπως το βραδυκίνητο κράτος, οι φορείς, προβλήματα γραφειοκρατίας, ώστε δεν προλαβαίνουν να γίνουν όσα πρέπει”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιφερειακή αρχή πρέπει να δουλέψει με ταχύρυθμους ρυθμούς, καθώς “όσο πιο γρήγορα δουλέψει και το κράτος και εμείς και όλο οι φορείς, τόσο περισσότερα προγράμματα θα μπορούν να ενταχθούν και τόσο περισσότερα έργα θα γίνουν και στο νομό και στη Θεσσαλία”, είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Μόρας ευχαρίστησε δημοσίως τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη για τη θέση και την τιμή που του έκαναν να τον επιλέξουν και ευχήθηκε να φανεί αντάξιος των ευθυνών του για το καλό του τόπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.