Θεοφάνης Τακούδης: Ομαλοποιείται ο καιρός μέσα στην εβδομάδα

Στους 31 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Με αστάθεια ξεκίνησε ο καιρός αυτή την εβδομάδα. Αέρηδες και πτώση της θερμοκρασίας φόβισαν τους περισσότερους. Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού δεν θα μείνει ασταθές όλη την εβδομάδα, καθώς ομαλοποιείται και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει στους 31 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή σήμερα και αύριο θα επικρατήσει ζέστη και υγρασία, ενώ πιθανώς να σημειωθούν τοπικά φαινόμενα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές μικρής όμως διάρκειας. Παράλληλα σήμερα δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια μπόρα και στο Βόλο τις θερμές ώρες τις ημέρας.
Παρόμοιο σκηνικού του καιρού και αύριο, Τρίτη με πιο μικρές πιθανότητες για μπόρα. Όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης την Τρίτη θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Τετάρτη και θα σημειωθούν 5 και στα ανοιχτά 6-7 μποφόρ. Την ίδια στιγμή η ατμόσφαιρα “καθαρίζει” από την υγρασία, η θερμοκρασία σταθεροποιείται λίγο χαμηλότερα, ενώ δεν αναμένονται αστάθειες κι άλλα επικίνδυνα φαινόμενα.
Γενικά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι και ο υδράργυρος θα φτάσει λίγο πιο κάτω από τους 30 βαθμούς, με τον καιρό να είναι αίθριος και με πολύ καλή αίσθηση της θερμοκρασίας.
Από το Σάββατο, όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης θα υπάρχει αλλαγή με ανατολικούς ανέμους, ενώ την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν νότιο ανατολικοί ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθεί και αύξηση της υγρασίας.
Πάντως το Σαββατοκύριακο είναι δύο ημέρες με ιδανικές καλοκαιρινές συνθήκες, με αίθριο καιρό και χωρίς κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.