Θεοφάνης Τακούδης στο Ράδιο Ένα 102,5: Επιστρέφουμε στο καλοκαίρι

Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο

Μικρής έντασης ήταν η κακοκαιρία που σημειώθηκε χθες το βράδυ και σήμερα μέχρι το πρωί, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στον Ηλία Κουτσερή και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και μάλιστα το καλοκαίρι επιστρέφει από αύριο. Το Σαββατοκύριακο δε, η θερμοκρασία θα αυξηθεί και θα αγγίξει τους 30 βαθμούς.
Πιο συγκεκριμένα, επιστρέφει από σήμερα το απόγευμα το καλοκαίρι, όπως είπε ο κ. Θεοφάνης Τακούδης, καθώς το υπόλοιπο της ημέρας θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη Μαγνησία ίσως και στις Σποράδες κι από αύριο τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.
«Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες συννεφιές σε ορεινές περιοχές. Ανεβαίνει και η θερμοκρασία στους 28 με 29 βαθμούς στα αστικά κέντρα της Μαγνησίας. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί και θα συνεχίζονται με την ίδια κατεύθυνση και το Σάββατο και την Κυριακή. Άνοδος της θερμοκρασίας θα έχουμε το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές συννεφιές μόνο στις ορεινές περιοχές και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 29-30 βαθμούς, ενώ την Κυριακή θα έχουμε 30-31, ίσως στο Βελεστίνο να πάμε και στους 32 βαθμούς», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

Καλοκαιρινή θα είναι και η επόμενη εβδομάδα

Καλοκαιρινή θα είναι και η επόμενη εβδομάδα με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή, ενώ υπάρχει μία εκτίμηση ότι ανάμεσα στις 26 με 28 Ιουλίου θα υπάρξουν 2-3 ημέρες με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 35 -36 βαθμούς Κελσίου.
Αναφορικά με νέα «ξεσπάσματα» του καιρού κι αν υπάρχει κάποια πρόγνωση, ο κ. Τακούδης σχολίασε πως ίσως στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου να σημειωθούν παρόμοιες με τις χθεσινές και σημερινές αστάθειες του καιρού, χωρίς όμως να είναι γνωστό εάν το οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο θα είναι το ίδιο, ή ηπιότερο ή ισχυρότερο από το πρόσφατο.
«Όλα αυτά εξαρτώνται και από τις θερμοκρασίες που σημειώνονται. Όταν έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες κι έχουμε αμέσως αστάθεια, τότε έχουμε έντονα φαινόμενα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.