Τι δήλωσαν υπουργοί, Βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και … πρώην, στα εγκαίνια του δημαρχείου Ν. Πηλίου

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν τόσο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αντιπολίτευσης, ενώ εκεί ήταν και αυτοδιοικητικοί, (αναφέρονται με τη σειρά που κλήθηκαν και μίλησαν):
Η κ. Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τον ενδιαφέρον του στην περιοχή και στον Δήμο Ν. Πηλίου, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το δημαρχείο είχε σχεδιαστεί και είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Μιλ.Γαϊτανά, ενώ πρότεινε στον Δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό να γίνει επίτιμος δημότης και ο κ. Βορίδης.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως το Υπ. Εσωτερικών, ο Γεν. Γραμματέας όλες οι υπηρεσίες μέσα από τα εργαλεία που είχαν στήριξαν το αίτημα του Δημαρχείου και το χρηματοδότησαν και ευχήθηκε να σχεδιαστούν και να αποφασιστούν ακόμη περισσότερα έργα.
Τον λόγο έπειτα έλαβε η κ. Παπανάτσιου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για το πρόγραμμα Φιλόδημος, στο οποίο εντάχθηκε το Δημαρχείο Ν. Πηλίου. « Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Το πρόγραμμα Φιλόδημος έδωσε ανάσα στην επαρχεία», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ο Βουλευτής ΝΔ κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε στα προβλήματα των δημοσίων έργων στην χώρα που αργούν να υλοποιηθούν επισημαίνοντας ότι το Δημαρχείο σχεδιάστηκε για έναν καποδιστριακό δήμο και έρχεται να εξυπηρετήσει ανάγκες καλλικρατικού δήμου και τόνισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε πλέον τα δημόσια έργα να υλοποιούνται με ταχύτητα.
Ο Βουλευτής ΝΔ κ. Λιούπης έκανε λόγο για ένα πανέμορφο Δημαρχείο αντάξιο ενός τόπου σαν τον δήμο Ν. Πηλίου, χαρακτηρίζοντάς τον από τους πιο ωραίους στην Ελλάδα. «Εύχομαι να είναι καλορίζικο, εύχομαι μέσα σε αυτό να παίρνονται αποφάσεις για το καλό του τόπου, για την ευημερία των πολιτών», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας, Βουλευτής ΝΔ αναφέρθηκε κι εκείνος στην ταχύτητα υλοποίησης των έργων, επισημαίνοντας πως η ολοκλήρωση του Δημαρχείου έρχεται σε μια συγκυρία που οι υπηρεσίες απέναντι στον πολίτη πρέπει να είναι ακαριαίες. Τόνισε πως το Δημαρχείο θα αποτελέσει έναν πύργο ελέγχου και ευχήθηκε καλές αποφάσεις.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλος σημείωσε πως το Δημαρχείο είναι προϊόν του Φιλόδημο, ενός εμβληματικού, όπως είπε χαρακτηριστικά προγράμματος, που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ στάθηκε στη διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους. «Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε που η Κυβέρνηση εγκαινιάζει έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός από την πλευρά του έκανε λόγο για ολοκλήρωση μιας περιπέτειας, μιας συνεχής μάχης δυσκολιών με τα δημόσια έργα. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Τρίτσης, τονίζοντας πως ουδέποτε στο παρελθόν δεν δόθηκαν 370 εκ. ευρώ για αγροτικούς δρόμους από καμία κυβέρνηση, μίλησε για τα έργα που υλοποιεί η περιφέρεια στον Δήμο και υπογράμμισε πως η περιφέρεια είναι πάντα ανοιχτή για να συνδράμει.

Στα πολλά και σημαντικά έργα που γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί στο Ν. Πήλιο αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, χαρακτηρίζοντάς τα σημεία αναφορά. Χαρακτηριστικά ανέφερε το αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανιά, τον Βιολογικό των Καλών νερών, τη χρηματοδότηση για την οδοποιία, το νέο σχολείο στα Καλά Νερά.
Για το Δημαρχείο μίλησε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου. Ευχαρίστησε την κ. Παπανάτσιου καθώς από τη θέση της ως Υφυπουργός βοήθησε για υπάρξει πρόσκληση ολοκλήρωσης του έργου μέσα από το Φιλόδημος, με το έργο να χρηματοδοτείται το 2019 και να ολοκληρώνεται σήμερα.
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρωτεργάτης του νέου Δημαρχείου κ. Μιλτιάδης Γαϊτανάς, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «ο δύσκολος δρόμος σήμερα ολοκληρώνεται». « Σε αυτή την προσπάθεια, 41 χρόνια έμαθα ότι τίποτα δεν τελειώνει εάν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις, πέρα από πολιτικές, κόμματα και ομάδες», τόνισε σε κλίμα συγκίνησης.
Ο κ. Μαρκάκης εκπροσωπώντας την Ελληνική Λύση πρότεινε θα ενταχθούν στην Περιφέρεια όποιες τεχνικές υπηρεσίες Δήμων αποτελούνται από έναν μόνο μηχανικό και κάλεσε τον Υπουργό να πάρει μία τέτοια απόφαση, προκειμένου να μπορούν να υλοποιούνται έργα και σε Δήμους που δεν έχουν στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία.
Τέλος, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Σούρλας που ήταν παρών στην εκδήλωση είπε χαρακτηριστικά πως «ερχόμενος στην Αργαλαστή έφερα στη μνήμη μου τα 34 χρόνια που δώσαμε αγώνες για τη δημοκρατία. ‘Όταν κανείς αποχωρεί από την πολιτική δεν πρέπει να ξεχνά τους φίλους, τους αγωνιστές του πολίτες, πρέπει να συνεχίζει να δίνει αγώνες κι εγώ θα το κάνω από το μετερίζι του ενεργού πολίτη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.