Τη Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου καταγγέλλει η ΛΑΣ για το αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά

Το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής Ν. Πηλίου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση ως προσπάθεια κατάργησης-παραποίησης της απόφασης της πλειοψηφίας των κατοίκων του Πλατανιά στο θέμα κατασκευής του Νέου Αλιευτικού Καταφυγίου.
Όπως αναφέρει η παράταξη, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κωφεύοντας στις αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων των κατοίκων του Πλατανιά ,αλλά και στις ενέργειες που ακολούθησαν (δημιουργία Περιβαλλοντικού Συλλόγου), ταυτίστηκε με την μειοψηφία εκδίδοντας ψήφισμα (στο τέλος της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου όταν έμειναν μόνοι τους) για ένα θέμα που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη αλλά ούτε και στην προημερήσια διάταξη.

«Όλη αυτή η πρεμούρα τους, δείχνει το δρόμο ανάπτυξης που έχουν αποφασίσει να βαδίσουν. Αυτός ο δρόμος έχει γνώμονα το συμφέρον των εταιρειών οι οποίες (σαν κατασκευάστριες σήμερα) ταΐζονται με κρατικό χρήμα και αύριο θα χαρατσώνουν τους πολίτες εκμεταλλευόμενες τα έργα», αναφέρει η ΛΑΣ που προσθέτει ότι η προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής και του περιβάλλοντος γενικότερα κρίνονται σαν ζημιογόνα για το κέρδος των εταιρειών γι’ αυτό και απορρίπτονται.

Η ΛΑΣ δηλώνει ότι στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις αποφάσεις των Λαϊκών συνελεύσεων της πλειοψηφίας των κατοίκων του Πλατανιά, με μπούσουλα ότι η τουριστική ανάπτυξη προϋποθέτει διατήρηση του φυσικού κάλους ,προστασία του περιβάλλοντος ,έργα για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.