Τι ισχύει για τα πρόστιμα την περίοδο του lockdown

Πρόστιμο 3000 € σε καφενείο που λειτουργούσε παράνομα

Συνολικά 24 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την Τρίτη στη Μαγνησία, από αστυνομικούς της, για παραβίαση των μέτρων περιορισμού.
Δεκατρείς παραβάσεις βεβαιώθηκαν για άσκοπη μετακίνηση, μια σε οδηγό ταξί στο Βόλο για μη χρήση μάσκας, τρεις σε επιβάτες ταξί και έξι σε πεζούς για μη χρήση μάσκας. Οι παραπάνω παραβάσεις συνοδεύτηκαν από πρόστιμα 300 €, εκτός από τους επιβάτες ταξί που θα πληρώσουν 150 €.
Τέλος, βεβαιώθηκε παράβαση με πρόστιμο ύψους 3.000 € σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) το οποίο εντοπίστηκε να λειτουργεί, παρά την απαγόρευση.

Τι ισχύει για τα πρόστιμα την περίοδο του lockdown
Στις ΔΟΥ θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται κατά τη διάρκεια του Lockdown και των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού που έχουν ανακοινωθεί, ενώ σε αντίθεση με το προηγούμενο lockdown ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εντός πέντε ημερών και όχι τριών ημερών και αυτή τη φορά συγκροτείται τριμελής επιτροπή της υπηρεσίας που έχει επιβάλλει το πρόστιμο κι ενός δύο εργάσιμων ημερών εξετάζεται η ένσταση και λαμβάνεται απόφαση.
Οι παραβάσεις του κορονοϊού επισείουν διοικητικές κυρώσεις.
Εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την επίδοση της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο ελεγχόμενος μπορεί να υποβάλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του στον Προϊστάμενο της υπηρεσίας ή της αρχής στην οποία ανήκει το όργανο το οποίο διαπίστωσε την παράβαση.
Με εξαίρεση τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), όπου εκδίδεται αιτιολογημένη απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας επί των αντιρρήσεων εντός δύο εργάσιμων ημερών, στις υπόλοιπες αρχές συγκροτείται τριμελής επιτροπή, η οποία εξετάζει εντός δύο εργάσιμων ημερών τις αντιρρήσεις και με αιτιολογημένη αναφορά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, τις αποδέχεται ή τις απορρίπτει.
Σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος αρνηθεί να δώσει οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα στοιχεία, τότε το όργανο ελέγχου δύναται να ζητήσει άμεσα τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου αποστέλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη προκειμένου να βεβαιωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν.δ. 356/1974 «Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων – Κ.Ε.Δ.Ε.» (Α’ 90).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.