Τηλεοπτικό σήμα σε περιοχές των Δ.Αλμυρού και Ν. Πηλίου

Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει ο νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και βάσει του οποίου θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα σε νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.
Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» (περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα) σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν το κουπόνι, που θα εξαργυρώσουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχών που αφορά το μέτρο καταγράφοντας την ικανοποίησή τους.

Ειδικότερα για τη Μαγνησία

Ως εξαιρετικά θετικά βήματα για να έχει πρόσβαση ο πληθυσμός τους στα δορυφορικά τηλεοπτικά προγράμματα στις δύσκολες περιοχές των δήμων τους, χαρακτήρισαν οι δήμαρχοι την οικονομική ενίσχυση των ενδιαφερομένων δημοτών τους.
Στην Μαγνησία οι «λευκές περιοχές» είναι σχετικά ελάχιστες και αφορούν κατοίκους πολύ μικρών οικισμών στους δήμους Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου.
Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «είμαστε θετικότατοι σε αυτή την πρωτοβουλία αφού θα ενισχυθούν οικονομικά φτωχοί άνθρωποι για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού. Στην περιοχή μας είναι λιγοστές οι περιοχές που είναι «τυφλές», όπως η ορεινή Ανάβρα και η Σούρπη και το Πηγάδι Πτελεού, που βρίσκονται μέσα χαμηλά σημεία».
Σε ανάλογη θετική εκτίμηση κινείται και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας που έχει στα όρια του δήμου πολλές «λευκές περιοχές» λόγω του ορεινού όγκου του Πηλίου και του δύσκολου ανάγλυφου της περιοχής.
Ο κ. Φορτούνας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα λυθεί το πρόβλημα με την χρηματοδότηση των δημοτών στους μικρούς οικισμούς της Πάλτσης, της Ξυνόβρυσης, του Πλατανιά, της Αγίας Κυριακής και πολλών ακόμη που, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, το καλοκαίρι κατακλύζονται από τουρίστες που θέλουν να δουν τα τηλεοπτικά προγράμματα».
Αρκετές είναι οι «λευκές περιοχές» στη Δυτική Θεσσαλία και με την απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής πλέον ολόκληρος ο ορεινός όγκος θα έχει πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.