Την Κυριακή ο εορτασμός της 9ης Μάη από την ΠΕΑΕΑ Βόλου

Στον εορτασμό της 9ης Μάη, ημέρας της αντιφασιστικής νίκης, κατά των Χιτλερικών στρατευμάτων, συμμετέχει η ΠΕΑΕΑ Βόλου. Ο εορτασμός έχει οριστεί από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης, να γιορταστεί την Κυριακή 13 του μήνα στη Λάρισα με Πανθεσσαλική πορεία ειρήνης.
Η συγκέντρωση-πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά, θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά, τονίζεται σε ανακοίνωση και απευθύνεται μαζικό κάλεσμα προς τους φορείς, τα σωματεία, τη νεολαία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του Βόλου για να διατρανώσουν τη θέλησή τους κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν.

Σύμφωνα με την ΠΕΑΕΑ, η 9η Μάη, η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης εξακολουθεί σήμερα, 73 χρόνια μετά, να συγκινεί τους λαούς όλου του κόσμου, αφού συμβολίζει τη μεγάλη εποποιία της Σοβιετικής Ένωσης, που τσάκισε τα χιτλερικά στρατεύματα. «Αυτή η ανυπέρβλητη προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος στην ανθρωπότητα δεν μπορεί να ακυρωθεί, παρά τις πολλαπλές και πολύμορφες προσπάθειες των ιμπεριαλιστικών επιτελείων», αναφέρει.
Σύμφωνα με την ΠΕΑΕΑ, στη διαστρέβλωση της Ιστορίας, στη συκοφάντηση του σοβιετικού λαού εδώ και χρόνια, ρόλο εμπροσθοφυλακής έχει αναλάβει η ΕΕ, που βάφτισε την 9η Μάη «μέρα της Ευρώπης» στο πλαίσιο της διακηρυγμένης βρώμικης στρατηγικής της για ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, του Στάλιν με τον Χίτλερ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Ελλάδα δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας, από τη μια, εμφανίζεται να συνδιοργανώνει εκδηλώσεις για τις 9 Μάη και, από την άλλη, δέχεται συχαρίκια για το γεγονός ότι επιδιώκει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως ΝΑΤΟϊκός πυλώνας στην περιοχή, εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, ενώ σίγουρα θα «τιμήσει» και την «ημέρα της ΕΕ» της λυκοσυμμαχίας που απαρέγκλιτα στηρίζει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΣΥΡΙΖαίοι και οι εν Βόλω εκπρόσωποί τους που κρύβονται πίσω από το «ΣΙΜΕΑ», που όντως, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να λουστράρουν την πολιτική του κόμματός τους καπηλευόμενοι ασυστόλως τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης προσπαθώντας να τα βάλουν ως «δεκανίκια» στήριξης της σημερινής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι από τα νεόκοπα μέλη του αμερικανοΝΑΤΟικού «fan club» στην Ελλάδα.

Αυτούς τους στόχους, λοιπόν, εξυπηρετεί η προσπάθεια για την καθιέρωση της 9ης του Μάη ως “Ημέρας της Ευρώπης”, της “δικής τους” Ευρώπης, της Ευρώπης των πολυεθνικών, της “νέας τάξης”, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Μιας “Ευρώπης” που απαιτεί από τους λαούς όχι μόνο το “κοινωνικό σιωπητήριο” αλλά και την απώλεια της ιστορικής τους μνήμης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.