Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και προβλήματα στο κτήριο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς

Δύο ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τις ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει με βλάβες στη στέγη του κτηρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο κάτοικοι της περιοχής Ζαγοράς Πηλίου τον πληροφόρησαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, οδηγό ασθενοφόρου, καθώς και άλλου προσωπικού στο Κέντρο Υγείας της Ζαγοράς, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τοπικά τα διάφορα περιστατικά και οι ασθενείς να αναγκάζονται να κάνουν τη διαδρομή προς Βόλο, όπου με την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω Νοσοκομείο, εξαιτίας του κορωνοϊού, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να θεραπευτούν. Αναφέρουν ακόμη ότι πρόσφατα, έφυγαν δύο μόνιμοι γιατροί του Κέντρου Υγείας.
Ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει πως οι δύο διευθυντές που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν, υποχρεώνονται να παραμείνουν για άλλους έξι μήνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ιατρικής φροντίδας. Η μόνιμη παιδίατρος, επίσης, έχει αποσπαστεί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η ειδικότητά της στη Ζαγορά, ενώ, πρόσφατα, πήγε στο εν λόγω Κέντρο Υγείας Οδοντίατρος, αλλά δεν μπόρεσε να δουλέψει, γιατί έμπαιναν νερά στο Οδοντιατρείο από τη στέγη. Πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρου, που είναι μειωμένο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, ενώ μειωμένο είναι και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Σε δεύτερή του ερώτηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναδεικνύει το κτηριακό πρόβλημα που υπάρχει, επισημαίνοντας πως εδώ και τέσσερα χρόνια το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αντιμετωπίζει προβλήματα από βλάβες στη στέγη του, με αποτέλεσμα να μπαίνουν πολλά νερά στο εσωτερικό του κτηρίου του. Ο κ. Βελόπουλος σημειώνει ακόμη πως ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου έκανε προσπάθειες να έρθει σε επαφή με τον Υπουργό Υγείας, με σκοπό να του ζητήσει να αναλάβει το έργο το Υπουργείο Υγείας ή η Περιφέρεια, καθώς, ενώ, όπως πληροφορούνται οι κάτοικοι, τα χρήματα υπάρχουν, η επισκευή δεν έχει καταστεί δυνατή, εδώ και πολύ καιρό.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης με βάση τα παραπάνω ρώτησε τον υπουργό Υγείας αφενός τι προτίθεται να κάνει, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και λοιπό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών τι μέτρα θα λάβει ώστε να επισκευαστεί η στέγη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.