Το 2o Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου στην Πορταριά

Στη Φάρμα Καραΐσκου, στις 2 και 3 Οκτωβρίου

«Η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας επιστρέφει ξανά», με την έναρξη του 2ου Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου στην Πορταριά, στη Φάρμα Καραΐσκου, «στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στη Θεσσαλία», το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2021, σε μια γιορτή με σκοπό την ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», ενώ το σύνολο των δράσεων παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του “Φεστιβάλ Βόλου”.
Εντός της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι με βασικό «συστατικό» την αγάπη για την Ελληνική κουζίνα, και ειδικότερα την Πηλιορείτικη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί και πάλι να φέρει κοντά στο ευρύ κοινό τον γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής του Πηλίου. Επίσης, η «Φάρμα Καραΐσκου» μεταμορφώνεται για δύο ημέρες σε μία «ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών», δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων, να έρθουν σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τους μύθους, την ιστορία από το Πήλιο και τα προϊόντα του.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα του φεστιβάλ βασίζεται σε 3 θεματικές ενότητες:• Έκθεση προϊόντων• Γαστρονομικές εμπειρίες• Γευσιγνωσίες και Οινογνωσίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.