Το Άγιον Πάσχα στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Το Μέγα Σάββατο εορτάζουμε την Θεόσωμο Ταφή του Κυρίου μας και την εις Άδου κάθοδο, διά των οποίων το ανθρώπινο γένος λυτρώθηκε από την φθορά και έγινε μέτοχος της αιωνίου ζωής.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (1/5), στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας τελέστηκε ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στις 8μ.μ. σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Τοπικής μας Εκκλησίας θα ξεκινήσει η Παννυχίδα του Πάσχα, που θα οδηγήσει στην διανομή του Αγίου Φωτός και στον πανηγυρισμό της ζωηφόρου και φωτοφόρου Αναστάσεως του Κυρίου. Θα ακολουθήσει η πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Την Κυριακή του Πάσχα (2/5), στις 10π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, θα αποδοθεί το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες και θα ψαλεί στην Ομηρική διάλεκτο.

Ο Εσπερινός της Αγάπης θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.