Το απόγευμα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά των Σποράδων

Εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση που η βλάβη δεν είναι μεγάλη, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά των Σποράδων πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε. Λιγότερα από ένα στα πέντε νοικοκυριά μπορεί να θερμανθεί μέσα στα σπίτια του». Κραυγή απόγνωσης μέσω του ethnos.gr μεταφέρουν αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά των Σποράδων, τα οποία -κυρίως η Σκιάθος- εδώ και σχεδόν μία ημέρα βρίσκονται χωρίς ρεύμα. Την ίδια στιγμή εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση που η βλάβη δεν είναι μεγάλη, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά πριν από τις 15:00 – 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στη Μαγνησία, Βαγγέλης Μπέης, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή Λαύκος , στα σημεία που περνάει το δίκτυο ηλεκτροδότησης προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και έχουν εντοπιστεί οι βλάβες. Όταν καταφέρουν να αποκτήσουν την πρόσβαση και εκτιμηθεί το μέγεθος των βλαβών, θα μπορέσει να γίνει και εκτίμηση για το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στα νησιά.

«Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Πριν από το επόμενο δίωρο δε θα μπορέσουμε να έχουμε εικόνα, για το τι συμβαίνει. Μπορεί να έχει πέσει ένα δέντρο και να έχει προκαλέσει μία μικρής έκτασης βλάβη, μπορεί να είναι και μεγαλύτερη η ζημιά. Μέχρις στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε πρόσβαση προς την περιοχή», τονίζει στο ethnos.gr κ. Μπέης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.