Το χωριό της Μαγνησίας με το μονοπάτι των Κενταύρων και το καλό φαγητό

Πορταριά. Όταν ακούς ή διαβάζεις για κάποιον τη φράση «πέρασε την πύλη του παραδείσου» καταλαβαίνεις αυτομάτως ότι δεν έχει συμβεί κάτι καλό, αλλά όταν η συζήτηση αφορά κάποιον γεωγραφικό προορισμό στην Ελλάδα και ακούς αυτή τη φράση, μπορείς μόνο να χαμογελάσεις. Γιατί επίγειος παράδεισος στη χώρα μας είναι το Πήλιο και η πύλη του είναι η Πορταριά, το χωριό που αξίζει να επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αφού αποτελεί εγγύηση για την καλοπέρασή σου. Και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι όσοι έχουν βρεθεί έστω μία φορά εκεί, περιμένοντας τη δεύτερη…

Στο μονοπάτι των Κενταύρων

Πήλιο: Χωριό Πορταριά

Η ομορφιά του Πηλίου είναι γνωστή σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή. Σίγουρα κάτι θα έχουν ακούσει ή διαβάσει. Όσοι, από την άλλη, έχουν πάει, ξέρουν ότι είναι δύσκολο να περιγραφεί αυτή η μαγεία της φύσης. Μαγεία και δροσιά, όταν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι, με το πράσινο να κυριαρχεί και τα χωριά να έχουν την τιμητική τους. Ανάμεσά τους, φυσικά, ξεχωρίζει η Πορταριά. Με τα αρχοντικά της, την αρχιτεκτονική προηγούμενων αιώνων, τα πλατάνια με τον υπέροχο ίσκιο και τα νερά που τρέχουν από τα ρυάκια.

Πορταριά: Χωριό στο ΠήλιοΜέσα σε αυτό το περιβάλλον, το να περπατήσεις μοιάζει πιο ξεκούραστο και ελκυστικό από ό,τι στην πόλη. Και από τη στιγμή που θα το πάρεις απόφαση και θα περπατήσεις, θα αγαπήσεις κι άλλο τη φύση. Και τη μυθολογία. Στην Πορταριά, άλλωστε, ανάμεσα σε όλες τις άλλες διαδρομές που μπορείς να πάρεις με τα πόδια, είναι και αυτή που οδηγεί στη γειτονική Μακρινίτσα. Μια διαδρομή παράλληλα με το ρέμα της Μάνας. Μια διαδρομή, ένα μονοπάτι, που σύμφωνα με τον μύθο ήταν αυτό που έπαιρναν οι Κένταυροι, οι οποίοι ζούσαν στην περιοχή.

Πορταριά - Πήλιο

Μια επίσκεψη στην Πορταριά, πάντως, δεν σημαίνει μόνο ηρεμία, γαλήνη, όμορφα τοπία και πεζοπορία. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς. Μια επίσκεψη στη φάρμα Καραΐσκου, για παράδειγμα, σου δίνει τη δυνατότητα να ξεχαστείς για κάποιες ώρες κάνοντας τοξοβολία, ιππασία και άλλες δραστηριότητες.

Πορταριά: Ταξίδι στο ΠήλιοΓενικά στην περιοχή υπάρχει ένας συνδυασμός της ομορφιάς του γραφικού χωριού με το σήμερα και τις ανάγκες των νέων για δράση. Όλες οι ηλικίες, επομένως, θα βρουν κάτι να κάνουν, πράγμα που σημαίνει ότι η Πορταριά καλύπτει τα «θέλω» όλων. Και δεν απέχει παρά ελάχιστα από τον Βόλο, αν κάποιος θέλει να πάρει και μια… τζούρα από πόλη.

 Συνταγές και γλυκά που θα σας τρελάνουν

Πήλιο: για φαγητό στην Πορταριά

Για να περάσεις καλά, όμως, σε μια απόδρασή σου, ακόμη κι αν αυτή είναι για τρεις μέρες και όχι για περισσότερο, όπου κι αν πας θες να υπάρχει και καλό φαγητό. Κανένα πρόβλημα. Είτε στα ξενοδοχεία στα οποία θα έχετε κλείσει δωμάτιο είτε σε κάποιο από τα μαγαζιά του χωριού, θα δοκιμάσετε τρομερές γεύσεις. Στην Πορταριά δεν υπάρχει μόνο νόστιμο φαγητό όμως αλλά και εκπληκτικά γλυκά, χάρη και στον Γυναικείο Συνεταιρισμό, όπου η εικόνα με τα πολύχρωμα βάζα θα σας κάνει να θέλετε να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε όλα. Και επειδή μάλλον δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό, ζητήστε οπωσδήποτε τις συνταγές. Δεν θα το μετανιώσετε ούτε για μια στιγμή, γιατί η νοστιμιά και η απόλαυση θα… υπερτερεί της ζυγαριάς.

Πηγή: https://exploringgreece.tv/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.