Το χωριό της Μαγνησίας που παντρεύει θαλασσινή αύρα με βουνίσιο αέρα

Το Πήλιο είναι από εκείνα τα μέρη της Ελλάδας που έχουν το προνόμιο να συνδυάζουν άριστα την υπέροχη φύση του βουνού με την ξεχωριστή αύρα και αλμύρα της θάλασσας, καθιστώντας τον έτσι έναν προορισμό στην κυριολεξία παντός καιρού. Ένα από τα χωριά που διαθέτουν όλο το παραπάνω «πακέτο» και ατενίζει την απεραντοσύνη της θάλασσας από τις κατάφυτες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων είναι και η Άφησσος.

Η Άφησσος και οι Αργοναύτες
Η Άφησσος είναι ένας γραφικός και ήσυχος παραθαλάσσιος οικισμός στο Νότιο Πήλιο, που συναντάται σε απόσταση μόλις 26 χλμ. από την πόλη του Βόλου. Περιβάλλεται από υπέροχες παραλίες -Καλιφτέρη, Αμποβός, Λαγούδι- με «μέτωπο» στον Παγασητικό κόλπο, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της άρρηκτα και με την Αργοναυτική εκστρατεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μυθολογία ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες πραγματοποίησαν στάση στο χωριό για να ανεφοδιαστούν με νερό πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Μάλιστα, προς τιμήν του συγκεκριμένου μύθου η κεντρική πλατεία του χωριού ονομάζεται «Αργοναύται».

Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει ο επισκέπτης του χωριού στην Άφησσο είναι η μαεστρία με την οποία εναρμονίζεται η παραδοσιακή, πηλιορήτικη αρχιτεκτονική στα κτήρια του χωριού με τη νησιωτική αύρα, δημιουργώντας έναν προορισμό, που δύσκολα μπορεί κανείς να του αντισταθεί.

Το χωριό είναι αμφιθεατρικά χτισμένο μέσα σε εκτάσεις με καταπράσινους ελαιώνες, ενώ τα σπίτια του παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη αρχτιτεκτονική ομοιογένεια, τα οποία μάλιστα μοιάζουν να «κατηφορίζουν» από το λόφο προς τη θάλασσα. Χαρακτηρίζονται τόσο για την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, όσο και για την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.

Οι παραλίες της Αφήσσου
Κοντά στο χωριό βρίσκονται οι παραλίες Καλιφτέρη και Αμποβός, και οι δύο με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, οργανωμένες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και ποικίλων θαλάσσιων σπορ. Μεταξύ των δύο αυτών παραλιών υπάρχει και η ακτή του κολπίσκου Λαγούδι. Στα αδιαμφισβήτητα ατού της Αφήσσου και η θέα από την παραλιακή της στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα που βάφει τον ορίζοντα με τα ζεστά του χρώματα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.