Το ορεινό χωριό του Πηλίου με ονειρική θέα στον Παγασητικό

Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο, στο νότιο τμήμα του Πηλίου, ο Λαύκος είναι από εκείνα τα χωριά της χώρας που παραμένουν ανέγγιχτα ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια αυθεντική εμπειρία ζωής.

Με καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά με όμορφες αυλές, λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες βρύσες και μια πλατεία σημείο αναφοράς για το χωριό, ο Λαύκος φημίζεται, επίσης, και για την πανοραμική θέα στον Παγασητικό, καθώς συναντάται σε υψόμετρο 310 μέτρων.

Η καρδιά του χωριού χτυπάει στην πλατεία του, κάτω από τον αιωνόβιο γεροπλάτανο όπου συναντά κανείς και το παλαιότερο καφενείο της χώρας, εκείνο του Μανώλη Φορλίδα, το οποίο λειτουργεί ασταμάτητα από το 1785. Το παραδοσιακό καφενείο Φορλίδα με τις ψάθινες καρέκλες και τα τραπέζια με μάρμαρο μυεί στην αυθεντική, παραδοσιακή ατμόσφαιρα των καφενείων από τα παλιά.Στον όροφο του καφενείου παλαιότερα λειτουργούσε χάνι, όπου διέμειναν προσωπικότητες όπως ο Παπαδιαμάντης και ο Βάρναλης, ενώ από τα τραπέζια του έχουν περάσει οι Σεφέρης και Δελμούζος.

Στους τοίχους του θα παρατηρήσει κανείς φωτογραφίες και εικόνες από την μακρόχρονη ιστορία του καφενείου, το οποίο κατά τα παλαιότερα χρόνια λειτουργούσε, ταυτόχρονα, ως κρεοπωλείο, ταβέρνα και κουρείο.

Στο χωριό, επίσης, αξίζει να επισκεφτεί κανείς και τα μουσεία του: το λαογραφικό, το Φάμπειο καθώς και το Μουσείο Ραδιοφώνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.