Το κυκλοφοριακό αντικίνητρο για… επίσκεψη στην Άφησσο

Επισκέπτης, προτείνει καλύτερη διαχείριση του προβλήματος

Για άλλο ένα καλοκαίρι στην Άφησσο, αγαπημένο προορισμό για επισκέπτες και Βολιώτες, που σπεύδουν για τα μπάνια τους, επικρατεί κατάσταση κυκλοφοριακού χάους, κάτι που φυσικά δεν περνά απαρατήρητο και από επισκέπτες.
Όπως επισημαίνει δημοσιογράφος εφημερίδας και ραδιοφώνου της Κομοτηνής, που βρέθηκε στην περιοχή για τις καλοκαιρινές του διακοπές, του δημιούργησε εξαιρετικά αρνητική εντύπωση το κυκλοφοριακό, ιδίως το Σαββατοκύριακο.

«Μολονότι η Τροχαία από Βόλο έκανε φιλότιμη προσπάθεια να διοχετεύσει την κίνηση παραλιακά, η κατάσταση σε χωριά όπως η Άφησσος τα Σαββατοκύριακα είναι χειρότερη κι από πολυσύχναστο νησί», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διονύσης Βοργιάς, απόφοιτος Νομικής ΔΠΘ και δημοσιογράφος.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη παιδείας ιδίως από πλευράς παρκαρισμένων οχημάτων οδηγών που αφήνουν τα οχήματά τους στην μέση του στενού δρόμου, αλλά και αστυνόμευσης, στον κεντρικό δρόμο του χωριού, συντελούν σε μία κατάσταση που δεν τιμά κανέναν και αποτελεί αντικίνητρο ώστε κάποιος να επισκεφτεί ξανά το χωριό, παρά τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής.
«Εκ του αντιθέτου, όλως ενδεικτικά, στο χωριό Άγιος Ιωάννης, στην άλλη πλευρά του Πηλίου, γίνεται εμφανώς πολύ καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού, με σήμανση, πάρκινγκ, καμπτά κολωνάκια κλπ. Ιδέες που ίσως να πρέπει να εξεταστούν και για τη νότια πλευρά», επισημαίνει ο κ. Βοργιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.