Το μήνυμα του δημάρχου Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκου

Η 25η Μαρτίου, είναι η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Είναι η μέρα που θυμίζει σε όλους και όλες μας τις θυσίες και τους αγώνες τους οποίους ανέλαβαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες προκειμένου να και να συγκροτηθούμε σαν σύγχρονο ανεξάρτητο κράτος, έπειτα από μακραίωνη σκλαβιά.

Στις 25 Μαρτίου του 1821, οι Έλληνες επαναστάτησαν για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, να ανακτήσουν την πολύτιμη ελευθερία τους και να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος.
Είμαστε περήφανοι και θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες σε όσους και όσες έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, τη ζωή τους την ίδια, για να κρατήσουν ζωντανά τα νάματα του ελληνισμού και να μας δώσουν την ευκαιρία και το προνόμιο να ζούμε σε μιαν ανεξάρτητη πατρίδα.

Όμως οι επέτειοι χάνουν το νόημά τους αν αντιμετωπίζονται μουσειακά και δεν παρεμβαίνουν στην ζώσα καθημερινότητα.

Έτσι, οι ημέρες που ζούμε φέρουν το βαρύ φορτίο της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού, μιας τραγικής παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που απαιτεί ψυχραιμία και αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα των αρμοδίων. Για τον λόγο αυτό και δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και εκδηλώσεις εορτασμού της μεγάλης μας Εθνικής γιορτής.
Όμως, ο καθένας και η καθεμιά μας, είμαι σίγουρος πως θα τιμήσει την επέτειο με την σκέψη του, την καρδιά και την ψυχή του, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, κι ας μην την γιορτάσει συλλογικά.
Αυτό είναι το χρέος, αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον που οι καιροί μας προστάζουν για εφέτος. Να είμαστε όλες και όλοι ασφαλείς και να κρατηθούμε υγιείς, για εμάς , για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και για την πατρίδα μας την ίδια.
Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες
Κρατάμε ψηλά στην καρδιά μας το νόημα της εθνικής μας Επετείου. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προκειμένου να περάσουμε την κρίση με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες, αν είναι δυνατόν και με καμία.
Αγκαλιάζουμε με τη σκέψη μας και τη φροντίδα μας όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.
Θα είμαστε όλοι και όλες εδώ σε έναν χρόνο από τώρα, για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τον πιο λαμπρό τρόπο!!
Χρόνια Πολλά σε όλους!!
-Ο-
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.