Το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για τις Ευρωεκλογές: «Το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο και στη Μαγνησία»

Προβληματισμένο αλλά αισιόδοξο για το μέλλον φαίνεται πως είναι το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία μετά τις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο και στον νομό. Η νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στρέφει τα βέλη της στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας αφενός ότι το κύριο αίτιο της αποχής είναι η απογοήτευση των πολιτών από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, για τις οποίες η Κυβέρνηση αδιαφορεί, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως οι όροι επικοινωνίας και ψυχαγωγικής εκπομπής, χωρίς πολιτική,  έχουν «ταβάνι», και είναι «χρυσή χορηγία» για την Κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά στη Μαγνησία, η νομαρχιακή επιτροπή παραθέτει την πορεία του κόμματος στους δήμους του νομού, σημειώνει ότι το κόμμα είχε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο στον Νομό συγκριτικά με τους άλλους θεσσαλικούς Νομούς αλλά και για  πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό, εντός και των ορίων του Δήμου Βόλου. Φυσικά δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές που βρέθηκαν στην περιοχή, αλλά και την Βολιώτισσα υποψήφια Σούλα Βακουφτσή.

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ

«Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των Ευρωπαϊκών εκλογών προβληματίζει ήδη το σύνολο του πολιτικού συστήματος, καθότι τα δύο κύρια στοιχεία της ήταν η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς.

Οι συμπολίτες μας όμως πρέπει να αντιληφθούν ότι τα πιο ηχηρά μηνύματα είναι αυτά τις συμμετοχής στις εκλογές, παρότι αναγνωρίζεται, τουλάχιστον από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ότι το κύριο αίτιο της αποχής είναι η απογοήτευση η οποία προκαλείται από τις δυσκολίες στη καθημερινότητα, για τις οποίες η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Η μαζική αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες παραμένει πλήγμα για τη δημοκρατία. Απαιτείται συλλογική και ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες και στα δημοκρατικά ιδεώδη και να πείσουμε ότι υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.  Λαμβάνουμε το μήνυμα για πρωτοβουλίες συνεννόησης στο επίπεδο των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ορθώς δεσμεύτηκε ήδη για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Η τεράστια πτώση της ΝΔ, πολύ κάτω του πήχη που ο Πρωθυπουργός έθεσε, είναι ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας  των πολιτικών της. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβει τη προβληματική της αλαζονείας του «41%».

Η συνεχής πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τη μετάλλαξή του σε κόμμα προσωποκεντρικό από την ηγεσία του,  επιβεβαιώνει πως οι όροι επικοινωνίας και ψυχαγωγικής εκπομπής, χωρίς πολιτική,  έχουν «ταβάνι», όντας «χρυσή χορηγία» για τη Κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έδωσε και αυτή την αναμέτρηση με σοβαρότητα,  με πολιτικές θέσεις και λύσεις για την Ευρώπη και με απόψεις για ένα άλλο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Το παράδειγμα έδωσε πρώτος  ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί ή να ξεχαστεί ότι ήταν το μόνο ελληνικό κόμμα που έφερε στη χώρα μας τον Υποψήφιο για τη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωομάδας που ανήκει, μάλιστα εδώ στη πολύπαθη Θεσσαλία. Η πρωτοβουλία αυτή του Προέδρου έδειξε και το διαφορετικό αξιακό πλαίσιο του χώρου μας.

Σε επίπεδο Μαγνησίας:

  • Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πέτυχε για πολλοστή συνεχόμενη φορά άνοδο των ποσοστών του και μάλιστα στις Ευρωεκλογές του 2024 η άνοδος ποσοστών στον Νομό ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά μεγαλύτερη από την επίσης άνοδο σε όλη την Επικράτεια. Καταγράφει για πρώτη φορά διψήφιο ποσοστό μετά από 15 χρόνια, 11,25%. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο στον Νομό συγκριτικά με τους άλλους θεσσαλικούς Νομούς, παρότι παραμένει με τα χαμηλότερα ποσοστά αφού έχει άλλες αφετηρίες από το παρελθόν.
  • Για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό, εντός και των ορίων του Δήμου Βόλου διατηρώντας τη τρίτη θέση που επετεύχθη το 2023, αντί της έκτης που κατέγραψε η παράταξη στην ίδια περιοχή στις Ευρωεκλογές του 2019.
  • Η μεταβολή του ποσοστού επιρροής στη Μαγνησία σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές είναι αυξημένη κατά 88% και κατά 20% σε σχέση με τη διαδικασία των Εθνικών Εκλογών του Ιουνίου 2023.
  • Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση σε 4 από τους 8 Δήμους της Μαγνησίας με εμφανή άνοδο ποσοστών: Ρήγα Φεραίου με ποσοστό 16,12%, Ζαγοράς-Μουρεσίου με 14,03%, Αλμυρού με 12,89% και Σκιάθου με 12,36%. Τον Ιούνιο του 2023 δεύτερο κόμμα ήταν μόνο στον Δήμο Σκιάθου με ποσοστό 10,77%. Χρειάζεται αρκετή ακόμα δουλειά σε όλους τους Δήμους του Νομού. Ειδικά στην Αλόννησο το πρόβλημα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του νησιού με ευθύνη της Κυβέρνησης, προκάλεσε ποσοστά αποχής άνω του 70% με αποτέλεσμα να περιοριστεί και η επιρροή του Κινήματός μας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε όσες ενέργειες μπορούμε για να συνδράμουμε στην οριστική λύση στο πρόβλημα.
  • Διακρίνουμε ιδιαίτερα δύο επί μέρους αποτελέσματα: Το μεγαλύτερο ποσοστό στη Μαγνησία, άνω του 25%, στο πλημμυρόπληκτο Στεφανοβίκειο αλλά και τη πρωτιά στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού με ποσοστό σχεδόν 25%.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο και στη Μαγνησία. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί ζητήσαμε ακόμα περισσότερα. Τα αποτελέσματα θα αναλυθούν εις βάθος στα αρμόδια όργανα του Κινήματος στη Μαγνησία, μετά και τις συνεδριάσεις των Κεντρικών Οργάνων, ως είθισται. Κρατάμε ωστόσο ως πυξίδα την εμπιστοσύνη των πολιτών κινούμενοι προς τον τελικό στόχο που είναι η διακυβέρνηση της χώρας, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ενωμένοι, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μας, μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες και λιγότερες ανισότητες, για όλες και όλους.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες  που συμμετείχαν στις εκλογές και κυρίως όσους στήριξαν το Κίνημά μας με τη ψήφο τους.  Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις τους. Ευχαριστούμε θερμά μέλη και φίλους που όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μαζί με τα στελέχη των Οργάνων του Κινήματος που δραστηριοποιήθηκαν, την υποψήφια Ευρωβουλευτή και Αναπληρώτρια Γραμματέα της Ν.Ε. Σούλα Βακουφτσή που έδωσε μοναδικό αγώνα, προσπάθησαν να μεταφέρουν το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας.  Ευχαριστούμε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κινήματος που επισκέφτηκαν τον Νομό μας και συνεισέφεραν στην διάχυση του πολιτικού μηνύματος της παράταξης και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.  Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ που σεβάστηκαν τον ρόλο τους ως πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, προβάλλοντας δια των στελεχών και των παρεμβάσεων μας τις προτάσεις και τις θέσεις μας.

Συγχαίρουμε για την εκλογή τους, μεταξύ άξιων συνυποψηφίων τους, τον Νίκο Παπανδρέου, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Σάκη Αρναούτογλου. Είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία τους στην επόμενη σύνθεση της Ευρωβουλής θα ενισχύσει τη χώρα μας και τους πολίτες μέσα από τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος. Συγχαίρουμε τη Σούλα Βακουφτσή, παρά τη μη εκλογή της, για τη πρωτιά της στον Νομό Μαγνησίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με σεβασμό στη Καταστατική μας λειτουργία, οικοδομώντας τη στρατηγική του κόμματος και τις κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.