Το πένθος επισκίασε την κακοκαιρία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Το βαρύ πένθος για τον χαμό της 9χρονης Θωμαής Σαράντη, που έσβησε την Κυριακή στην Παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου, όπου νοσηλευόταν εδώ και 20 μέρες, εστίασε τις επιπτώσεις από την «Μήδεια» με τις έντονες χιονοπτώσεις.
Ο Δημήτρης Νασίκας δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τόνισε ότι ότι τα φαινόμενα της «Μήδειας» θα εξασθενήσουν και θα υποχωρήσουν, θα έρθουν και άλλα φαινόμενα και θα ξαναφύγουν «σήμερα όμως το Βελεστίνο και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου πενθούν και μα παγωνιά που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας είναι ότι το μεσημέρι έγινε η εξώδιος ακολουθία της μικρής Θωμαής».
Είναι ο τραγικός επίλογος μετά από 20 μέρες αγώνα στην Παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου, που το κοριτσάκι κατέληξε χθες, επισήμανε ο κ. Νασίκας.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν λόγια, όλη η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένη και η παγωνιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή όλων γιατί ένα αγγελούδι από το Βελεστίνο έφυγε άδικα, ευχήθηκε καλό παράδεισο και εξέφρασε την ελπίδα η οικογένεια να βρει παρηγοριά.

Τα καιρικά φαινόμενα
Η περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου που επλήγη από τη χιονόπτωση είναι αυτή των Καναλίων και του Βορείου Πηλίου, όπου το χιόνι βρίσκεται σε ύψος 70 εκατοστών σε Κεραμίδι, Κερασιά και Βένετο και περίπου 40 εκ. στα Κανάλια.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με κτηνοτροφικές μονάδες, το δίκτυο έμεινε ανοιχτό μετά από προσπάθειες που έγιναν από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ανοιχτός είναι ο δρόμος και στο άλλο άκρο του Δήμου, στο Ελευθεροχώρι, όπου επίσης έπεσε σημαντικό ποσότητα χιονιού, όπως ανέφερε ο κ. Νασίκας, ωστόσο το μόνο πρόβλημα που παρατηρήθηκε είναι παγετός και συστήνει στους δημότες και στους επισκέπτες να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Όπως είπε, στους δρόμους ρίχνουν αλάτι τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου, αλλά είναι πάρα πολλά τα χιλιόμετρα και γίνεται προσπάθεια παρέμβασης στις επικίνδυνες διαβάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.