Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή

Τονίζει σε μήνυμά της η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας

Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή, τονίζει σε μήνυμά της η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας.
Όπως τονίζει, «όσα χρόνια και αν περάσουν από την ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών, οι μνήμες παραμένουν νωπές και τα μηνύματά της επίκαιρα. Η 17η Νοέμβρη 1973 είναι η αρχή του τέλους της δικτατορίας, η οποία κατέρρευσε το 1974 κάτω από το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας. Η εξέγερση ήταν ένας αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία του ελληνικού λαού.
Τα χρόνια που ακολούθησαν αποτελούν την πιο φωτεινή περίοδο της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας μας. Σε αυτή την περίοδο κατοχυρώθηκαν οι πολιτικές ελευθερίες και σταμάτησε ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και προδότες. Η χώρα πέτυχε σημαντικούς στόχους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η δημοκρατία όμως χρειάζεται διαρκείς μάχες. Γιατί δεν ρυθμίζει απλώς τις σχέσεις πολιτείας και πολιτών, αλλά θεμελιώνει και προστατεύει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Και όταν αυτά απειλούνται, η δημοκρατία είναι ασταθής.
Το νόημα, οι αξίες, και τα ιδανικά της ηρωικής εκείνης Εξέγερσης εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν. Στη σημερινή συγκυρία, μάλιστα, αποκτούν μείζονα σημασία, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη μέγγενη μιας ποικιλόμορφης κρίσης, που απειλεί την κοινωνική συνοχή και το ίδιο το δημοκρατικό της οικοδόμημα.
Σαράντα πέντε χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή. Είναι ένα μήνυμα ανιδιοτέλειας, συλλογικότητας και ελπίδας για τη σημερινή γενιά που οφείλει να παλέψει για τις δικές της διεκδικήσεις. Για παιδεία, εργασία και κοινωνική ασφάλιση. Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να είμαστε παρόντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.