Το πρόγραμμα «Διώνη» στο 5ο Δ.Σ. Αλμυρού

Το πρόγραμμα ¨Διώνη¨ αφορά την πρόληψη της υγείας παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων σε μαθητές στο χώρο των σχολικών μονάδων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο έλεγχος αφορά τη λήψη ιατρικού ιστορικού,τον έλεγχο του εμβολιασμού των παιδιών μέσω των βιβλιαρίων υγείας, σωματομετρικός έλεγχος για την πρόληψη της παχυσαρκίας, παιδο-ορθοπεδική εξέταση για διαπίστωση ασυμμετριών σπονδυλικής στήλης, έλεγχος οπτικής οξύτητας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ακρόαση των καρδιακών τόνων, παρουσία των γονέων τους.
Το κέντρο υγείας Αλμυρού συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.
Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος οΣυντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης οργάνωσε κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Ε. Β Παιδίατρο κ. Μωράκη Μάριο και τους επισκέπτες υγείας κ. Κεσμετζή Ειρήνη, Καλτσά Άλκηστις, Πατσίτα Ελένη και Ουζούνη Κωνσταντίνο, οι οποίοι παραβρέθηκαν στις 18/5/2023 στο 5οΔημοτικό Σχολείο Αλμυρού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.