Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Σκόπελο

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργανώνει ο Δήμος Σκοπέλου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία.

Την Παρασκευή στις 7:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των ενοριακών ναών, στις 8:00 θα γίνει η επίσημη έπαρση της Σημαίας στο νέο χώρο του Μνημείου των Ηρώων από τμήμα μαθητών. Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο νέο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και τήρηση ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Παράλληλα, θα γίνει η εκφώνηση  του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναγνωστοπούλου, θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των σχολείων και θα γίνει επιστροφή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών και των μαθητριών της Πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπέλου, του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, καθώς και του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου, έμπροσθεν του χώρου όπου θα παρίστανται οι επίσημοι.

Τέλος, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 25ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2022 και φωταγώγηση των Δημόσιων Καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, καθώς και σημαιοστολισμός των ελλιμενισμένων πλοίων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.