Το Σωματείο Καθαριστριών για απόλυση σε σχολή του Π.Θ. στη Λάρισα

Ανακοίνωση σχετικά με την απόλυση καθαρίστριας που εργαζόταν σε εργολάβο σε σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, εξέδωσε το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, που ζητά από τις Πρυτανικές Αρχές, να παρέμβουν άμεσα για την ακύρωση της απόλυσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις των καθαριστριών-ων συνεχίζει να παραμένει απαράδεκτη αφού σε αρκετά Ιδρύματα κυριαρχούν οι εργολαβικές σχέσεις και η δουλειά λάστιχο με άθλια μεροκάματα.

«Οι εργολάβοι όχι μόνο εξαθλιώνουν τους συναδέλφους με τους όρους εργασίας που επιβάλλουν αλλά φτάνουν και στο σημείο να τους απολύουν όποτε το θελήσουν.

Αυτή τη φορά η αναφορά γίνεται για τις Σχολές της Λάρισας όπου εκεί η εργολάβος χωρίς κανένα δισταγμό πέταξε στο δρόμο συναδέλφισσα-καθαρίστρια χωρίς κανένα λόγο και αιτία», αναφέρει το Σωματείο Καθαριστριών.

Όπως τονίζει πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργολάβους, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την τρομοκρατία αλλά και τους εκφοβισμούς για άμεση απόλυση. Στην τωρινή περίπτωση η εν λόγο εργολάβος έκανε πράξη όλα τα παραπάνω.

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας καταδικάζει την απόλυση της εργαζόμενης και διεκδικεί την άμεση επαναπρόσληψή της και τονίζει ότι δεν μπορεί να συνεχίζει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο να λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, αφήνοντας την καθαριότητα των δημόσιων κτιρίων σε εργολάβους οι οποίοι από τη μια χτίζουν περιουσίες στις πλάτες των συναδέλφων και από την άλλη τους απολύουν όποτε αυτοί το θελήσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.