Το ταμείο είναι…μείον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η ΟΕΒΕΜ ζητά να παγώσει η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με τον πληθωρισμό

Μπορεί η κυβέρνηση να εξαγγέλλει νέες επενδύσεις, αύξηση των εξαγωγών και άνοδο της ανάπτυξης, όμως η πραγματικότητα για τους επαγγελματίες και βιοτέχνες είναι διαφορετική, καθώς, τα ταμεία τους καθημερινά είναι μείον, υπάρχουν μέρες που οι αυτοαπασχολούμενοι δεν κάνουν καθόλου τζίρο, έχουν χρέη και στο Βόλο έκλεισαν τρία αρτοποιεία το τελευταίο διάστημα και πολλές άλλες μικρές επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η Δώρα Καναβιτσά πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, περιγράφοντας τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες και τα μικρομάγαζα που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Όπως είπε, οι επαγγελματίες δεν ζητούν πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών που ήδη πληρώνουν. Σύμφωνα με τον νόμο Βρούτση, από 1 Ιανουαρίου 2023, οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, θα αυξηθούν σύμφωνα με τον πληθωρισμό.
«Ο πληθωρισμός αυτό τον μήνα τρέχει και πάλι με 12%, ακόμη δεν έχουμε ανάψει θέρμανση, ενώ το πετρέλαιο κίνησης έφτασε στα 2 €, το κλίμα στην αγορά είναι ανεξέλεγκτο, δεν υπάρχει «φρένο» και έλεγχος και εμείς βρισκόμαστε κάθε μέρα μπροστά σε μια νέα ανατίμηση, οπότε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε 10-12%, θα είναι για μας ακόμη ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε», τόνισε η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Οι επιχειρήσεις έχουν χρέη και έχουν ζητήσει ρυθμίσεις 120 δόσεων γιατί τα νούμερα είναι μεγάλα και η κα Καναβιτσά ζήτησε από την κυβέρνηση να δει το θέμα ξανά, να καταργηθεί η δικλείδα σύνδεσης του πληθωρισμού με τις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί ο πληθωρισμός τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε και έχει επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας.
Η ΓΣΒΕΕ ζητά να παγώσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023 και ζητά να δούμε το 2024 πως θα είναι η κατάσταση για να εξεταστεί ξανά, ενώ η κα Καναβιτσά ζήτησε να προσαρμοστεί ο νόμος με τα νέα δεδομένα της αγοράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.