Το θέμα των συμβασιούχων έφερε η ΔΑΣ ΟΤΑ στην ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ

Το θέμα των συμβασιούχων έφερε η ΔΑΣ ΟΤΑ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, τονίζοντας ότι υπάρχουν Σωματεία που μιμούνται την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δεν γράφουν τους συμβασιούχους, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα σε αυτούς τους εργαζόμενους στην εφαρμογή εφαρμογής της ΣΣΕ.

Η παράταξη να αλλάξουν τα καταστατικά και σε Σωματεία και σε ΠΟΕ-ΟΤΑ και να εγγράφονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ενώ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για 3000 προσλήψεις στο «Βοήθεια Στο Σπίτι», εκτιμά ότι αποτελεί μια επανάληψη της κοροϊδίας της 3Κ για την καθαριότητα, δηλαδή απολύσεις «μέσω ΑΣΕΠ».
Σχετικά με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρξει για ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, το αντίθετο θα πρέπει οι εργαζόμενοι και του κλάδου να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες να δώσουν δυναμικά το στίγμα του αγώνα και της διεκδίκησης με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και στην παραπέρα κλιμάκωση με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τέλος, ενόψει της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών η παράταξη ζητά να αναδειχτούν αιτήματα για επιστροφή 13ου, 14ου μισθού και απωλειών, για εφαρμογή των ΣΣΕ, ανθυγιεινό επίδομα, πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και της εργασιακή εμπειρίας, και υπολογισμό της μισθολογικής εξέλιξης 2016-17.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.