Τοποθετήσεις προϊσταμένων -διευθυντών με παραλείψεις και …παραβάσεις

Διαπίστωσαν οι αιρετοί του υπηρεσιακού συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σειρά… παραλείψεων και παράβαση της νόμιμης διαδικασίας διαπίστωσαν οι αιρετοί του υπηρεσιακού συμβουλίου και του συμβουλίου επιλογής προϊσταμένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έστειλαν έγγραφο στους υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, ζητώντας την παρέμβασή τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Όπως αναφέρουν οι αιρετοί, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις προϊσταμένων και διευθυντών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που βασίστηκαν σε απόφαση κατανομής των θέσεων προσωπικού ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Λάρισας και Τρικάλων, κατά παράβαση της νόμιμης διαδικασίας, καθώς ουδέποτε δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια».
Οι αιρετοί επικαλούνται νόμους και εγκυκλίους σύμφωνα με τα οποία οι πράξεις καθίστανται ανυπόστατες, ελλείψει συστατικού τύπου.
Αναφορικά με αναπληρωτές προϊστάμενους και διευθυντές, που χωρίς προηγούμενη κρίση ΣΕΠ, ορίστηκαν προϊστάμενοι και διευθυντές, οι αιρετοί τονίζουν, ότι στις αποφάσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν αιτιολογείται επαρκώς, γιατί επιλέγεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος (ειδικά όταν πρόκειται για ομοιόβαθμους υπαλλήλους), αλλά αναφέρεται «μέχρι την επιλογή προϊσταμένου από τα υπηρεσιακά συμβούλια».
Οι αιρετοί του υπηρεσιακού συμβουλίου τονίζουν ότι οι αποφάσεις τοποθέτησης των υπαλλήλων ανά κατηγορία/βαθμίδα και κλάδο/ειδικότητα, στις οργανικές μονάδες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δε δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια», με αποτέλεσμα η μη ανάρτησή τους να προκαλέσει στους συναδέλφους τους βλάβη, διότι δεν έχουν λάβει γνώση των αποφάσεων τοποθέτησης του συνόλου των υπαλλήλων του κλάδου και του βαθμού τους, ώστε να διεκδικήσουν τα έννομα συμφέροντά τους.
Με την πρόθεση διασφάλισης της νόμιμης δράσης της Δημόσιας Διοίκησης και των ατομικών δικαιωμάτων των συναδέλφων τους, οι αιρετοί του υπηρεσιακού συμβουλίου ζητούν από τους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για αποκατάσταση της νομιμότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.