«Τώρα είναι η ώρα των πολιτών»

Από την «Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας»

Σαν να μην είναι αρκετά όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, πρόσφατα τροποποιήθηκε η Α.Ε.Π.Ο. και επιτράπηκε στην ΑΓΕΤ να καίει 120 χιλιάδες τόνους βιομηχανικά απόβλητα, να δέχεται 5 πλοία το μήνα, αντί για ένα κάθε είκοσι μέρες και άλλα πολλά ¨βελτιωμένα και επαυξημένα¨ σε σχέση με προηγούμενες αποφάσεις. Οι θεσμικοί φορείς τι κάνουν; Παρακολουθούν αφ΄ υψηλού Δήμος και Περιφέρεια σαν να μην τους αφορά. Ίσως παρηγορούνται ότι η καύση απορριμμάτων επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα….
Οι επιστημονικοί φορείς έχουν αναστολές και μελετούν τη… νομιμότητα της απόφασης, όχι την ουσία της. Και ο Βόλος μετατρέπεται σε πρότυπο αποτεφρωτήρα της Κεντρικής Ελλάδας.
Ευτυχώς μια σειρά Πόλεις κατανοούν το πρόβλημα και τον κίνδυνο,συντονίζουν τον αγώνα τους που θα είναι μακροχρόνιος και για πολλές περιοχές. Έτσι στις 29/5 οργανώνονται συλλαλητήρια σε μια σειρά από Πόλεις, μαζί με αυτές και στο Βόλο. Είναι καιρός πια οι Πολίτες να πάρουν και αυτόν τον αγώνα στα χέρια τους, να αντιδράσουν και να βγουν στο δρόμο. Όσο οι θεσμικοί παράγοντες: Βουλευτές, Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και κοινωνικοί φορείς δεν αντιδρούν οι πολίτες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αδρανούν. Η όποια κρίση στο κίνημα κατά της καύσης δεν πρέπει να τους απογοητεύει αλλά να τους πεισμώνει. Η διοργάνωση και άλλων συλλαλητηρίων στις 5/6 ίσως να είναι η ευκαιρία για νέα κινητοποίηση και συμμετοχή των Πολιτών.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί όλους τους πολίτες, τους επιστημονικούς φορείς, τους θεσμικούς παράγοντες – ιδιαίτερα της αυτοδιοίκησης – τα πολιτικά κόμματα, να τοποθετηθούν και να αναλάβουν δράση όσο είναι ακόμη καιρός. Συμμετοχή και στα δύο συλλαλητήρια είναι η απάντηση.
Τέλος καλούμε τα κινήματα κατά της καύσης και κάθε φορέα περιβαλλοντικό ή μη να ενώσουν τις τρεις προσπάθειες σε μια με κοινό στόχο. Αυτός δεν μπορεί παρά να είναι ο τερματισμός της καύσης απορριμάτων από την ΑΓΕΤ και όχι μόνον.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αυτό πρέπει χωρίς περιθώρια ανάπαυσης να το αποδείξουμε με την συμμετοχή μας στους αγώνες που θα είναι μακροχρόνιος. Δεν έχουμε δικαίωμα να εφησυχάζουμε και να αδρανούμε.
Το περιβάλλον το χρωστάμε στα παιδιά μας»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.