Τους υποψηφίους για τον Δήμο Αλμυρού παρουσίασε η ΛΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού» τη Δευτέρα 8 Απρίλη στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης για την παρουσίαση του μεγαλύτερου μέρος των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές της 26ης του Μάη.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρη Ντούκα συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο και αντιπρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Σάββα Τσόγκα υποψηφίου δημάρχου Αλμυρού που έκανε και την παρουσίαση των υποψηφίων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές επισήμανε ότι η αντίληψη της ΛΑΣ για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έχει τη βάση της σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού Σάββας Τσόγκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Αλμυρού στοχεύουν στην υλοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου για την κατασκευή υποβρύχιων μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις νήσους Σποράδες και στο δυτικό Παγασητικό (Μιτζέλα, Νήες, Πτελεός, Αχίλλειο). Το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Θεσσαλίας με νέες κατευθύνσεις χωρικής οργάνωσης στοχεύει στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας στο δήμο για να προσελκύσει η Θεσσαλία επενδύσεις και να εδραιωθεί ως τουριστικό θέρετρο άσχετα με το τι συνέπειες θα έχει αυτό τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους ψαράδες της περιοχής, καθώς οι άδειες καταδυτικών πάρκων δεσμεύουν τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις εκδιώχνοντάς τους, ενώ τα όποια κέρδη υπάρξουν απ’ αυτή τη δραστηριότητα θα είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Επιπλέον, Η παράκτια ζώνη του Αλμυρού κρίνεται κατάλληλη για δημιουργία εμπορικού λιμένα. Όλα αυτά δείχνουν πως η πολιτική που ακολουθείται δεν έχει ως στόχο να καλυτερεύσει τη ζωή των πολιτών παρά μόνο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, τόνισε.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση γιατί δεν έφεραν ούτε θα φέρουν αλλαγές υπέρ του λαού. Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και αντιδραστικές αλλαγές μέσα από τις θέσεις μας που αφορούν τον εργαζόμενο λαό που πλήττεται, μέσα από τους εκλεγμένους μας στην ΤΔ και περιφέρεια και επιδιώκουμε να οργανωθεί καλύτερα η πάλη, να διεκδικήσουμε, να εναντιωθούμε στη κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές που στηρίζουν αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές με το βλέμμα στραμμένο στη συνολική ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Όπως είπε οι διεκδικήσεις της ΛΑΣ είναι πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλες τις προνοιακές, αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες, πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου με φορολόγηση στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας, μείωση ανταποδοτικών τελών και φόρων, ελάφρυνση των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, ανέργων, μικρών ΕΒΕ, χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχών αγροτών. Να μειωθούν 50% τα δημοτικά τέλη όπως και τα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης. Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας για την προστασία φτωχών οικογενειών και αστέγων. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του για τους ανέργους.

Ακόμη ζήτησε δωρεάν γεύματα για όλα τα παιδιά στα σχολεία. Να απαλλαχθούν από λογαριασμούς των ΔΕΚΟ τα δημόσια σχολικά κτίρια, έργα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες με κύρια την αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία. Έλεγχο όλων των σχολικών συγκροτημάτων, αθλητικών κέντρων κλπ., μέτρα για την υγεία της εργατικής τάξης, να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου της Λιμνοδεξαμενής στο Ξηριά, στήριξη της αγροτιάς με μείωση τελών, έργα άρδευσης, αγροτική οδοποιία και καμία ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών όπως καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός, προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού ειδικά σε κοινωνικές υπηρεσίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αλμυρού είναι:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΑΣΩΝ ΚΑΘ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗς
ΑΚΡΙΒΟΥ ΜΥΡΤΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΝΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΑΡΓΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΓΑΡΕΦΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
ΓΕΛΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΓΛΙΑΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΖΕΡΒΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΕΡΓΗ
ΚΑΛΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΡΑΤΣΩΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΡΑΤΣΩΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΗΧ/ΓΙΑΣ
ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΒΕ
ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
ΚΟΛΤΣΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΜΩΤΡΙΑ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΦΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΗΧ/ΓΙΑΣ
ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΕΡΓΗ
ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΒΕ
ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΤΑΣΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΕΛΙΣΣΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΠΕΛΙΓΡΙΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ ΤΖΙΝΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΠΟΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΠΟΥΛΙΑΣ ΤΑΣΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΝΙΦΟΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΝΤΑΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΝΤΙΤΣΑΣ ΤΑΣΟΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΝΤΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΑΛΑΒΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΠΑΛΑΒΟΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΝΝΑ ΑΝΕΡΓΗ
ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛ/ΓΟΣ ΕΒΕ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΕΡΓΗ
ΠΟΛΥΜΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΣΓΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΣΩΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΛΕΙΟΛΟΓΟΣ
ΤΑΜΠΑΞΗΣ ΖΗΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΤΖΙΑΦΑ ΜΑΙΡΗ ΑΝΕΡΓΗ
ΤΖΙΩΤΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΛΑΣΚΑΡΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΡΙΚΟΣ
ΤΖΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΤΟΡΗ ΣΟΥΛΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΤΟΡΗΣ ΦΩΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΤΡΑΓΑΚΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ
ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΤΣΟΚΑΡΑ ΦΡΙΝΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.