Τρία χωριά στο Πήλιο για την τελευταία ανοιξιάτικη εξόρμηση

Η ανοιξιάτικη εξόρμηση στο Πήλιο αποτελεί μια μαγική εμπειρία. Τρία από τα πιο εντυπωσιακά χωριά της περιοχής, η Τσαγκαράδα, ο Κισσός και η Άφησσος, αναδεικνύονται ως ιδανικοί προορισμοί για την τελευταία ανοιξιάτικη απόδραση.

Κάθε ένα από αυτά τα χωριά διαθέτει τη δική του μοναδική ομορφιά και γοητεία, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία που συνδυάζει την αρχιτεκτονική παράδοση, την εκπληκτική φύση και τη γραφικότητα της περιοχής.

Τσαγκαράδα
Ναός Αγίας Παρασκευής στην Τσαγκαράδα
Η Τσαγκαράδα συναντάται στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου και σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το κέντρο του Βόλου. «Βουτηγμένη» στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων ξεχωρίζει για την απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου, και γι’ αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό παντός καιρού.

Το χωριό διαθέτει αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες, ενώ χωρίζεται και σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες.

Στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του χωριού, η κεντρική πλατεία με την ομώνυμη εκκλησία και τον αιωνόβιο, τεράστιο γεροπλάτανο τα κλαδιά του οποίου σκεπάζουν σχεδόν όλο το πλακόστρωτο στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Κισσός
Ναός Αγίας Μαρίνας στον Κισσό
Παραδομένος στην κυριολεξία στο υπέροχο φυσικό τοπίο του βουνού των Κενταύρων, ανάμεσα σε καστανιές και πλατάνια ο Κισσός είναι ένα παραδοσιακό, ορεινό χωριό.

Η γνωριμία με την φύση της περιοχής συγκαταλέγεται στα εκ των ουκ άνευ με τους περιπάτους στο πυκνό δάσος από καστανιές και οξιές να παραμένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Σημείο αναφοράς για το χωριό αποτελεί η κεντρική, πλακόστρωτη πλατεία του όπου δεσπόζει η τρίκλιτη, βασιλική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που πολλοί θεωρούν ως την πιο όμορφη του Πηλίου. Το πέτρινο κτίσμα της χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, είναι χτισμένο σε βυζαντινό ρυθμό από τους αριστοτέχνες Ηπειρώτες τεχνίτες της πέτρας και κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος κόσμου που καταφθάνει στο χωριό για να θαυμάσει από κοντά το «στολίδι» του Πηλίου, όπως πολλοί την αποκαλούν.

Άφησσος
Συνδυάζοντας αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, η Άφησσος είναι από εκείνα του χωριά του Πηλίου που χαρακτηρίζονται «παντός καιρού». Περιτριγυρισμένη από υπέροχες αγρογιαλιές που «βλέπουν» στον Παγασητικό κόλπο -στις πιο δημοφιλείς οι Καλιφτέρη, Αμποβός, Λαγούδι– παντρεύει με έναν τρόπο μοναδικό τη θαλασσινή αύρα με την πλούσια και υπέροχη φύση του βουνού των Κενταύρων.

Πρόκειται για έναν πανέμορφο οικισμό στο Νότιο Πήλιο, σε απόσταση 26 χλμ. από το Βόλο, μέσω της παραλιακής οδού, που έχει συνδέσει το όνομά του με την Αργοναυτική εκστρατεία, καθώς σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες πραγματοποίησαν στάση στο χωριό για να ανεφοδιαστούν με νερό πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Μάλιστα, προς τιμήν του συγκεκριμένου μύθου η κεντρική πλατεία του χωριού ονομάζεται «Αργοναύται».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.