Τρίτο αίτημα του Δήμου Ν. Πηλίου για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας

Ζητά και τοποθέτηση έξω από το Κέντρο Υγείας οικίσκου ISO BOX

Και τρίτο αίτημα για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής κατέθεσε ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Μ. Μιτζικός προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας την ενίσχυση του Κ.Υ. με οδηγούς για να λειτουργεί το ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, καθώς και την αναστολή μετακίνησης γιατρών.
Επίσης ζητά τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Αργαλαστή και την τοποθέτηση έξω από το Κέντρο Υγείας οικίσκου ISO BOX, για την αντιμετώπιση των ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, στο υπόμνημα του προς το υπουργείο Υγείας ο κ. Μιτζικός αναφέρει ότι «το ασθενοφόρο του Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στον Δήμο μας στελεχώνουν τρείς υπάλληλοι προγράμματος ΟΑΕΔ, όπου εργάζονται υποχρεωτικά σε μία βάρδια. Το προσωπικό που απασχολείται σήμερα δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα την ύπαρξη κενών στις βάρδιες, τα οποία επισημαίνουμε ότι αυξάνονται κατά τις άδειες του προσωπικού. Συνεπώς τυχόν επείγονται περιστατικά δεν δύνανται εκ των πραγμάτων να καλυφθούν.
Επικουρικά αναφέρουμε πως, κατά τα όσα μας γνωστοποίησε η υπεύθυνη Συντονισμού της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Αργαλαστής, για την κάλυψη όλων των κενών στις βάρδιες
κάθε μηνός χρειάζονται να ενταχθούν στη δύναμη του Κ.Υ. Αργαλαστής τουλάχιστον 2 υπάλληλοι με την ειδικότητα ΔΕ πλήρωμα ασθενοφόρου»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.