Τζ. Τσαλίκη: Η Περιφέρεια να σταματήσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο για την ΑΓΕΤ

«Γνωρίζει πολύ καλά τι καίει και τι δεν καίει η ΑΓΕΤ και έχει ευθύνη των περιβαλλοντικών ελέγχων»

Η άρνηση ή η αδυναμία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πει την αλήθεια στους πολίτες, διαδραματίζοντας τον θεσμικό της ρόλο δημιουργεί αρνητικές εξελίξεις, καθώς επιτείνει η σύγχυση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή σύμβουλος των «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Τζούλια Τσαλίκη.
Όπως τονίζει, «οι ανακοινώσεις δήθεν άγνοιας και επίρριψης ευθυνών σε άλλους έδωσαν τη θέση τους σε ωμές παραδοχές αδυναμίας ελέγχου.
Η Περιφέρεια γνωρίζει πολύ καλά τι είδους καύσιμα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από την ΑΓΕΤ, γιατί είναι σε γνώση όλων των σχετικών αποφάσεων – στις οποίες ποτέ δεν προέβαλλε αντίρρηση όπως μπορούσε υποβάλλοντας αίτηση θεραπείας-, ενώ είναι δική της αρμοδιότητα να ελέγχει την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων και τις εκπομπές των αερίων ρύπων.
Ήταν και είναι υποχρέωσή της να βγάλει επίσημη ανακοίνωση με τα πεπραγμένα της και τα αποτελέσματα των ελέγχων ήδη από το 2014, οπότε και επετράπη η χρήση εναλλακτικών καυσίμων.
Η παράταξή μας ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έχει καταθέσει ήδη επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με ταυτόχρονο αίτημα διεξαγωγής του στον Βόλο, ώστε να γίνει ο ευρύτερος δυνατός διάλογος.
Επανερχόμαστε με δεύτερη επερώτηση για τους περιβαλλοντικούς ελέγχους και ταυτόχρονα με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Ζητούμε υπεύθυνες απαντήσεις.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι υπήρχε online πλατφόρμα καταγραφής εκπομπών ρύπων από την ΑΓΕΤ, στην οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο, την οποία από ότι πληροφορούμεθα δεν χρησιμοποίησε ποτέ.
Είναι ένα από τα ερωτήματα που θέτουμε ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο κα περιμένουμε σοβαρές απαντήσεις, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενημέρωση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.