Β. Χατζηκυριάκος: “Να μπει ο Αλμυρός σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης”

Ορκίστηκε χθες η νέα Δημοτική Αρχή Αλμυρού

Ο νέος Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος με τους Δημοτικούς Συμβούλους και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων ορκίστηκαν χθες το απόγευμα, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου. Πολιτική δήλωση αντί όρκου, πραγματοποίησαν ο κ. Σάββας Τσόγκας, ο κ. Καραγιάννης Σταύρος και η κ. Κοντογιάννη Γαρυφαλλιά.

Η ομιλία του Δημάρχου

Ο νέος Δήμαρχος μετά το πέρας της ορκωμοσίας, πραγματοποίησε την παρακάτω σύντομη ομιλία: «Σεβασμιότατε, αγαπητοί πατέρες της εκκλησίας μας, κυρίες και κύριοι βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμητική παρουσία σας στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Συγχαίρουμε θερμά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους συμβούλους των Τοπικών Ενοτήτων και τους εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία στο έργο και στην αποστολή που αναλαμβάνουν.

Ένα έργο, που ανέθεσε σε όλους μας η πρόσφατη ετυμηγορία των Δημοτών, με την εντολή να βρισκόμαστε δίπλα στα προβλήματα, τις ανάγκες και τις ελπίδες των Δημοτών. Ξεκινά μια νέα θητεία. Εμείς, από την πλευρά μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε κάθε τι το ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας που αναλάβαμε απέναντι στους Δημότες και να έχουμε μια τετραετία, δημιουργική, παραγωγική όπου θα τεθούν στέρεα οι βάσεις για να «φύγει ο Αλμυρός μπροστά» και να μπει οριστικά σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης. Από την άλλη με αδιασάλευτη πάντα την κοινωνική συνοχή και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πιστεύω επίσης ακράδαντα, πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συμβάλλουν από την πλευρά τους με αίσθημα ευθύνης σ’ αυτή την προσπάθεια καθώς όλοι μας μοιραζόμαστε αυτόν τον τόπο, τον αγαπάμε ίδια και θέλουμε όλοι να τον βλέπουμε να προοδεύει. Άφησα τελευταίο στη σειρά, μα πρώτο σε σπουδαιότητα, το μήνυμα που θέλω να στείλω και να απευθύνω προς τους Δημότες μας. Θέλω να σας πω ότι ο Δήμος θα είναι ανοικτός, συμμετοχικός και το Δημαρχείο θα ΄ναι το σπίτι του κάθε Δημότη στην κοινή προσπάθειά μας για έναν Δήμο φιλικό και με στόχο πάντα τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της ζωής των Δημοτών μας.

Στην προσπάθεια αυτή, χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων, χρειαζόμαστε τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις, την καλόπιστη κριτική του κάθε Δημότη, που με αίσθημα ευθύνης θα παίρνει πρωτοβουλίες και θα αναλαμβάνει δράσεις για τη βελτίωση της ζωής του και την προκοπή του τόπου του.

Έτσι οραματιζόμαστε τον Δήμο Αλμυρού, με μια παραδειγματική συνεργασία, ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή αφενός και στους πολίτες που την εξέλεξαν και που αποτελούν τους εντολείς της. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα τα πάμε όλοι μας πολύ καλά, από το πόστο του και με το ρόλο του.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, θα γίνουν με την ανάληψη των καθηκόντων της. Σας εύχομαι όλους καλή δουλειά και ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Ευχαριστώ πολύ. Καλή μας συνεργασία.»

Κατά την τελετή της ορκωμοσίας παρευρέθησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος (αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), κ. Ζέττα Μακρή, κ. Αθανάσιος Λιούπης και κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, η τέως υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥ.Ρ.ΙΖΑ Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η πρώην υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τέας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζώγας, o υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Φώτης Χατζηδημητρίου, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νεοεκλεγμένων μελών της ευρύτερης νέας Δημοτικής Αρχής.

almyros.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.