Β. Μανέτας: Ο Δήμος έκανε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν με τη διακοπή ρεύματος

Συνεχίζονται τα προβλήματα με το χιόνι στο Ν. Πήλιο

Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από την χιονόπτωση που ξεκίνησε την Κυριακή και σταμάτησε χθες και είχαν αποκορύφωμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Τρικερίου λόγω βλάβης, που είχε αποτέλεσμα οικισμοί στην περιοχή να μείνουν ακόμη και τρεις ημέρες χωρίς ρεύμα (!) με αποτέλεσμα ο κόσμος να παγώσει και να υποφέρει.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου Βασίλης Μανέτας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι για τη μεγάλη βλάβη που σημειώθηκε στο δίκτυο ο Δήμος έκανε ότι μπορούσε στην περιοχή πήγαν 15 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, μεταξύ των οποίων και ένα από τη Θεσσαλονίκη.
«Ορισμένοι οικισμοί έμειναν χωρίς ρεύμα δύο και τρεις μέρες και για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεται ο Δήμος. Εμείς κινητοποιήσαμε «στρατιά» τεχνικών και ο κόσμος στο Τρίκερι που μπόρεσε και κυκλοφόρησε είδε τι γινόταν», δήλωσε ο αντιδήμαρχος. Όπως είπε καταλαβαίνει την αγωνία και τον προβληματισμό του κόσμου στο Τρίκερι, που δεν είχε ρεύμα, αλλά κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν.
Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει τρία αιτήματα στην ΔΕΗ να ενισχύσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης με υποσταθμούς και δίκτυο στην περιοχή Τρικερίου, γιατί όταν έγινε το υπάρχον δίκτυο δεν υπήρχε δρόμος, ώστε οι γραμμές να μπορούν να ελέγχονται και να μην ψάχνουν τις βλάβες με drone…

Ο κ. Μανέτας εξήγησε ότι το χωριό Τρίκερι έμεινε χωρίς ρεύμα σχεδόν 30 ώρες, αλλά τα συνεργεία δούλευαν, γιατί παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα πολλές ζημιές στο δίκτυο. Επίσης είπε ότι στην περιοχή πήγαν γεννήτριες και έγινε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και δήλωσε ότι κάτι παρόμοιο δεν ξαναγίνει ποτέ. Όπως είπε «μπορεί να παγώσαμε, αλλά ήμασταν εδώ με τη βοήθεια εθελοντών και εργαζόμενης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετακινήσαμε ηλικιωμένους από σπίτι σε σπίτι και κάθε συμπολίτη που είχε ανάγκη και κάναμε ότι ήταν δυνατόν».
Το ρεύμα επανήλθε στο Τρίκερι από το βράδυ της Τρίτης, η Αγ. Κυριακή από το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά υπήρχε πρόβλημα για δύο ώρες και το απόγευμα, ενώ ο αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ρεύμα.

Αναφερόμενος στο θέμα του αποχιονισμού, ο αντιδήμαρχος είπε ότι το κεντρικό οδικό δίκτυο δεν έκλεισε ποτέ, μέρα νύχτα περνούσαν τα μηχανήματα, συνεχάρη την Περιφέρεια για την συνεργασία, ενώ τόνισε ότι και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος συνέβαλε στην κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.