Β. Μιχαλολιάκος: Ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική με σεβασμό στην Ελλάδα

Στο «Ράδιο Ένα» μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Για μια καλύτερη Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το στόχο της να γίνει ένας ενιαίος αυτόνομος πόλος στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, απέναντι και στον υπερατλαντικό σύμμαχό μας, με αξιοπρέπεια της χώρας μας και να σεβαστούν οι υπόλοιποι εταίροι την ιστορία και τις δυνατότητες της Ελλάδας, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, που σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση στον Βόλο.
Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι στρατεύτηκε εκ νέου για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα υψηλού οράματος και υψηλών προσδοκιών, χρήσιμη στην Ευρωβουλή και στην πατρίδα.
Όπως είπε, η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά, ως ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, «είμαστε Ευρωπαϊστές από πεποίθηση, όχι από ανάγκη και είναι κεντρική μας ιδεολογική και πολιτική επιλογή». «Είμαστε υπερήφανοι, γιατί στην ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον μεγαλύτερο ηγέτη που ανέδειξε η Ελλάδα, η προοπτική της ένταξης στην Ευρώπη, ήταν κορυφαία και πέτυχε να εντάξει την Ελλάδα στους 10 ισχυρούς της Ευρώπης», τόνισε.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή «εμείς λέγαμε «Ελλάς – Ευρώπη – Καραμανλής» και οι άλλοι φώναξαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά των δύο ιδεολογικών ρευμάτων».
Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι η Ευρώπη δεν πάει τόσο καλά, όσο την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, αλλά δεν σημαίνει ότι τη γκρεμίζουμε, αλλά την αλλάζουμε και τη βελτιώνουμε, καθώς δεν μας αρκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να χαρακτηρίζεται μόνο από ενιαίο νόμισμα, αλλά θέλουμε την ενιαία αμυντική και εξωτερική πολιτική, ενιαία οικονομική πολιτική, πολιτική αλληλεγγύης των λαών, διασφάλιση της εθνικής μας ταυτότητας, υπεράσπιση τω ν εθνικών θεμάτων του κάθε μέλους – κράτους, συμμαχίες των κρατών του Νότου ώστε οι χώρες του Βορρά να μην τις χρησιμοποιούν μόνο για αγορές των προϊόντων τους.

Δε θα είχε περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

Το στέλεχος της ΝΔ τόνισε ότι αν η Ευρώπη είχε ένα πιο δυνατό Λαϊκό κόμμα και η Ελλάδα μια πιο δυνατή φωνή στο κόμμα αυτό, η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε περάσει και δεν θα την είχε υιοθετήσει οι εταίροι μας.
Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε η ΝΔ θέλει να φύγει …χθες αυτή η κυβέρνηση, γι’ αυτό δίνει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις Ευρωεκλογές «γιατί δεν είναι μόνο ανίκανη, αλά επικίνδυνη, προσβάλει την ίδια τη δημοκρατία και την αισθητική της», όπως ανέφερε.

Για την ακροδεξιά

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι η ΝΔ παίζει το ακροδεξιό παιχνίδι, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής είπε ότι δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία τι λένε οι σκληρές αριστερίστικες συνιστώσες, που υπερβαίνουν και τα όρια του ΚΚΕ, την ώρα που καταρρέουν. Όπως είπε η ΝΔ δεν έχει σχέση με τη 17 Νοέμβρη και δεν θα χωρούσε στα ψηφοδέλτιά της αυτός που λέει ότι θα σηκωθούν οι δολοφονημένοι από τη 17Ν να ζητήσουν συγνώμη από τους φονιάδες τους.
Όπως είπε, εμείς είμαστε ένα αυθεντικό πατριωτικό, λαϊκό, δημοκρατικό, κοινωνικό κόμμα και εμείς είμαστε που αναδεικνύουμε ως σημαντικό θέμα δημοκρατίας, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μόρφωμα που εμπορεύεται τον υπερπατριωτισμό.
Για τα Σκόπια και την ονομασία είπε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες, εκτός από τους Έλληνες, γιατί δεν υπάρχουν και χαρακτήρισε ντροπή και ακραία ενδοτική αυτή τη συμφωνία. Επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα που είναι Ευρώπη, δεν θα συμφωνήσει ποτέ για την ένταξη των Σκοπίων στη ΕΕ, αν δεν αποκτήσουν την πραγματική τους ταυτότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.