Βαφίνης σε νεοεκλεγέντα Δήμαρχο: «Ή υπογράφει τις δημοτικές αφαλατώσεις ή κάνει την πρώτη του κυβίστηση»

Η ανάρτηση του απερχόμενου Δημάρχου Αλοννήσου

Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Παναγιώτη Αναγνώστου προκαλεί στην ανάρτησή του ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης, με αφορμή τα έργα που εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και αφορούν στο δίκτυο αποχέτευσης αλλά και στην αφαλάτωση, καλώντας τον να αποφασίσει θετικά ειδάλλως θα κάνει την πρώτη του κυβίστηση.

Η ανάρτηση Βαφίνη

«Σήμερα Δευτέρα 20/11 στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και ψηφίστηκαν ομόφωνα δύο σημαντικά θέματα:

1ο. Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο: ” ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ” με προϋπολογισμό 1.320.000(άνευ ΦΠΑ 24%). Το έργο είναι ενταγμένο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το “ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”. Έπεται συνέχεια ο έλεγχος της σύμβασης και υπογραφή της.

2ο. Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης του έργου: Ανοιχτός διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ (Αφαλάτωση).Ο προϋπολογισμός είναι 1.230.390,00 συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ.Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για 5 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης (προαίρεση)για άλλα 2 χρόνια μονομερώς από τον Δήμο Αλοννήσου σε περίπτωση που δεν έχει παραληφθεί η συνολική ποσότητα των 945.000 κ.μ. Η δυνατότητα παραγωγής πόσιμου νερού ανά ημέρα είναι 600 κ.μ. Στον διαγωνισμό μειοδότησε η εταιρεία Sychem με τιμή έκπτωσης 1 ευρώ/ανά κ.μ με αρχικό ποσό 1,05 χωρίς τον ΦΠΑ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει προ συμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης αρχές του 2024. Να επισημάνω ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Η πρώην αντιπολίτευση και νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή μας είχε κατηγορήσει ότι “ξεχάσαμε” να τον πραγματοποιήσουμε.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος που αναλαμβάνει και επισήμως την 1/1/2024 έχει δύο επιλογές:

Α. Να μην υπογράψει την σύμβαση (νόμιμη ενέργεια) μένοντας πιστός στην προεκλογική του δέσμευση, δηλαδή να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει δημοτικές αφαλατώσεις εξασφαλίζοντας όπως έλεγε, μεγαλύτερη ποσότητα νερού και πολύ φθηνότερο για τον καταναλωτή. Άλλωστε διατυμπανίζει εδώ και αρκετό καιρό ότι “αυτός” έχει την λύση.

Ή

Β. Να υπογράψει την σύμβαση διάρκειας 5 ετών και να κάνει την πρώτη του θεαματική κυβίστηση κοινώς ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ αποδεχόμενος ότι η δική μας επιλογή ήταν σε σωστή κατεύθυνση και επωφελής για όλους και οι εξαγγελίες περί δημοτικών αφαλατώσεων ήταν φανφαρολογίες.

Εν αναμονή λοιπόν των μεγάλων αποφάσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.