Βάπτιση μαθητών Λυκείου στην Αργαλαστή

dav

«Μέσα στην πανευφρόσυνη Αναστάσιμη περίοδο, που διανύουμε, η Εκκλησία μας απέκτησε δύο νέα μέλη», αναφέρει η Μητρόπολη Δημηριάδος. Πρόκειται για τους Φιοράλντι Μπεζάτι και Ντομένικο Ζορκάι, μαθητές της Γ΄ και της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής. Τα δύο παιδιά, αλβανικής καταγωγής, έλαβαν τα ερεθίσματα του Ευαγγελικού Λόγου από το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, στον οποίο διαβιούν. Έτσι, μετά από μακρά επικοινωνία με τον Θεολόγο – Καθηγητή τους κ. Σωτήριο Τσιτσιρίγκα, ο οποίος τους κατήχησε και προετοίμασε κατάλληλα και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, έλαβαν την Παρασκευή 10 Μαΐου το Άγιο Βάπτισμα.
Το ιερό Μυστήριο τέλεσε, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αργαλαστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την αρχαία Λειτουργική τάξη. Οι δύο νέοι έλαβαν τα νέα τους ονόματα, Αχίλλειος και Νικόλαος, αντίστοιχα, ενώ Ανάδοχοί τους έγιναν η κ. Ιφιγένεια Πάτρα, Καθηγήτρια φυσικής και ο Παναγιώτης Άγκο, μαθητής της Β΄ Λυκείου.
Παρόντες, εκτός των συγγενών των νεοφωτίστων, ήταν ο Δ/ντής του ΓΕΛ. Αργαλαστής κ. Φαίδων Καψιμάλλης, ο Σύλλογος των διδασκόντων και όλοι οι μαθητές του σχολείου, που συμμετείχαν με έκδηλη χαρά, αλλά και συγκίνηση στις ιδιαίτερες και μεγάλες αυτές στιγμές της ζωής των συμμαθητών τους. Να σημειωθεί ότι ο Θεολόγος – Καθηγητής του σχολείου ερμήνευε τα Λειτουργικά δρώμενα, εξηγώντας την βαθύτερη Θεολογική σημασία των Μυστηρίων.
Στο τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε με πατρικούς λόγους, στους σεμνούς και φανερά συγκινημένους νεοφωτίστους, αλλά και σε όλο το εκκλησίασμα και τόνισε την ιδιαίτερη αξία της ομολογίας του Θεού, της πρόσληψης και βίωσης του μηνύματος του Αναστάντος Χριστού από νέους ανθρώπους, στην εποχή της άρνησης και της κρίσης των αξιών.
Μετά την δεξίωση που παρατέθηκε στο ενοριακό κέντρο, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το σχολείο, όπου είχε επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψη του Ποιμενάρχου τους. Στη συνέχεια, ο κ. Ιγνάτιος συναντήθηκε με τους μαθητές του σχολείου, μέσα σε σχολική αίθουσα, όπου σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων και είχε την ευκαιρία να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς, τις αναζητήσεις και τα οράματα των σύγχρονων εφήβων.
Ήταν για όλους μια ευλογημένη ευκαιρία, που άφησε εξαιρετικά βιώματα και όμορφες εντυπώσεις.

dav

dav
dav

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.