Βασίλης Μεταξάς: «Η στρατηγική της ΕΕ και η πολιτική κόστος- οφέλους των κυβερνήσεων έπνιξαν τη Θεσσαλία»

Αντίθετος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ

«Πραγματικό τερατούργημα» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ρυθμίσεις σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων και των δασών, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στην Ολομέλεια.

Τόνισε, όπως επισημαίνεται και σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε πιο συγκεκριμένα, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο στοχεύει βασικά στη διαμόρφωση νέων πεδίων κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, παραδίδοντάς τους τη διαχείριση των υδάτων και των δασών της χώρας, ωστόσο, την ίδια στιγμή αυτές τις «κερδοφόρες μπίζνες» θα κληθεί να τις πληρώσει για ακόμα μια φορά ο λαός, «υποθηκεύοντας τη ζωή του και την ασφάλειά του στις συμπληγάδες του επιχειρηματικού κέρδους, στη λογική του κόστους-οφέλους».

Μιλώντας για τη Θεσσαλία, υπογράμμισε ότι αυτά που έπνιξαν τη Θεσσαλία ήταν η στρατηγική της ΕΕ και η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων περί κόστους οφέλους και έργων που επιλέγονται ανάλογα και με τα κέρδη που αποφέρουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην κατάργηση κάθε δημόσιας υπηρεσίας που ήταν μέχρι τώρα για τα ποτάμια, τις λίμνες και τα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα και την αντικατάστασή τους από μία Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας και «συγκεκριμένες κατευθύνσεις βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων».

Στάθηκε και στη συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας που άνοιξαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκαν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις αντιδραστικές οδηγίες της για τα νερά και τις πλημμύρες, οι οποίες αποτελούν το «κοινό σπίτι» όλων των υπόλοιπων κομμάτων και την ίδια στιγμή… εναντιώνονται στο παρόν νομοσχέδιο, στήνοντας ένα μνημείο ωραιοποίησης της ΕΕ και λέγοντας «ότι ο μόνος σοβαρός και θεσμικά ορθός δρόμος για την κλιματική θωράκιση και βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας είναι η πιστή εφαρμογή» αυτών των οδηγιών.

Για αυτό απηύθυνε κάλεσμα στον λαό να αποτελέσουν όλα αυτά κριτήριο ψήφου για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές και να στηρίξει τη συνεπή στάση του ΚΚΕ που αποκάλυψε και εναντιώθηκε σε αυτήν την πολιτική και είναι σταθερά απέναντί της σε Βουλή, Ευρωβουλή και στον δρόμο του αγώνα.

Υπογράμμισε τον χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικού αγαθού, ο οποίος, όμως, για να πραγματωθεί προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής και κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία. Τέλος, εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και στους αγώνες τους στη Θεσσαλία και στα δίκαια αιτήματά τους.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.