Εδώ και δύο εβδομάδες ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα, ενόψει και της επικείμενης επίθεσης στο Ιράν, με αποτέλεσμα από τα 63$ το βαρέλι, η τιμή να φτάσει σήμερα το πρωί στα 79$, πυροδοτώντας νέες επιβαρύνσεις στα πορτοφόλια μας.
Η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και τόνισε ότι οι τιμές των καυσίμων στη λιανική αυξήθηκαν κατά 5 με 7 Λεπτά του Ευρώ το λίτρο, ενώ με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι η τιμή θα «τσιμπήσει» άλλα 5 με 8 Λεπτά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με την κ. Κοντοχρήστου, δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά με την πολιτική των ΗΠΑ, αρχικά με τη Βενεζουέλα, στη συνέχεια με τη Γροιλανδία και πλέον με την επέμβαση στο Ιράν, σε συνεργασία με το Ισραήλ.
Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών ανέφερε ότι οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν εδώ και δύο εβδομάδες, από τα 63 $ το βαρέλι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, την Παρασκευή οι τιμές έκλεισαν στα 73 $, για την επικείμενη επίθεση που θα γινόταν στο Ιράν.
Σήμερα νωρίς το πρωί το πετρέλαιο είναι φτάσει στα 77$ και στις 9 το πρωί έφτασε στα 79$ το βαρέλι.
Η κ. Κοντοχρήστου ανέφερε ότι το Σάββατο αγόρασε καύσιμα κατά 0,05 € ακριβότερα, απ’ ότι είχε αγοράσει την περασμένη Πέμπτη, που σημαίνει ότι δεν φταίει το τελευταίο πρατήριο που ανέβασε τιμές, αλλά οι αυξήσεις διεθνώς.
Η ίδια προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αναμένεται νέα αύξηση 5 με 8 Λεπτά, γιατί τα στενά του Ορμούζ είναι στρατηγικό πέρασμα και η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική.
«Όλα αυτά θα επηρεάσουν τον καταναλωτή, όχι μόνο στις τιμές καυσίμων, αλλά και στις τιμές της ενέργειας και τόνισε ότι οι εξελίξεις θα συζητούνται με την ημέρα», τόνισε και ζήτησε να ηρεμήσουμε από τις προβλέψεις ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα 100 $ το βαρέλι, γιατί δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη. Ο κ. Κοντοχρήστου εκτίμησε ότι η κατάσταση αυτή δεν θα κρατήσει πολύ καιρό, γιατί δεν συμφέρει κανέναν.
Σήμερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι στα 1,75 €/λίτρο, το πετρέλαιο κοστίζει 1,55 € και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η βενζίνη να φτάσει στα 1,80 και το πετρέλαιο στα 1,60, ίσως και λίγο παραπάνω.
Η πρόεδρος των πρατηριούχων καυσίμων, ανέφερε ότι αν η κατάσταση δεν διαρκέσει πολύ καιρό, η αύξηση στα καύσιμα είναι παροδική και οι τιμές κατέβουν γρήγορα, δεν θα αποτυπωθούν αυξήσεις στο τελικό προϊόν, από τα κόμιστρα.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντίνος Στεργιόπουλος






























