Βελεστίνο: Μπαράζ διαρρήξεων σε καταστήματα από δύο κουκουλοφόρους

Έκλεψαν χρήματα από περίπου δέκα καφέ και εστιατόρια

Μπαράζ διαρρήξεων περίπου 10 καταστημάτων στον πεζόδρομο του Βελεστίνου σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, από δύο αγνώστους που φορούσαν κουκούλες, που εντόπισαν στις 4.30 δύο νεαροί και ειδοποίησαν τις οικογένειές τους. Οι άγνωστοι έκλεψαν χρήματα από τα περίπου 10 καφέ και εστιατόρια που διέρρηξαν και προσπάθησαν να διαρρήξουν άλλα τρία καταστήματα, ευτυχώς, χωρίς να το κάνουν.

Νεαρός ιδιοκτήτης καφετέριας που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, αφού έκλεισε το κατάστημά του, συναντήθηκε με φίλο του που επίσης διατηρεί καφετέρια κοντά στη δική του. Οι δυο νεαροί άνδρες βρισκόταν μέσα στο μαγαζί όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στον πεζόδρομο. Έκλεισαν τα φώτα, κλείδωσαν τις πόρτες του καταστήματος και κρύφτηκαν. Ο ένας από τους δύο νεαρούς, γιος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπου Πάσχου, ειδοποίησε τους γονείς του και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία.

Την ώρα που οι διαρρήκτες προσπαθούσαν να ανοίξουν την καφετέρια όπου ήταν μέσα κρυμμένοι οι δύο νεαροί, ήδη είχε φτάσει στον πεζόδρομο ο Χαρ. Πάσχος και έριξε πάνω τους τα φώτα του αυτοκινήτου του. Οι δύο διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στα στενά, με κατεύθυνση προς το ρέμα του Ξηριά, όπου είχαν αφήσει ένα μηχανάκι.

Σύμφωνα με τον κ. Πάσχο που τους ακολούθησε δεν φαίνεται να γνώριζαν καλά την περιοχή καθώς δεν έβρισκαν την διέξοδο για την εθνική οδό. Ταυτόχρονα τους εντόπισε και το περιπολικό που τους κυνήγησε, αλλά κατόρθωσαν να ξεφύγουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.