Βγήκαν στη θάλασσα με κανό και βάρκα και έπεσαν πρόστιμα

Δύο παράνομοι απόπλοι βεβαιώθηκαν από το Λιμεναρχείο

Δύο παράνομοι απόπλοι, ενός κανό στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Βόλου και ενός ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους στις Νηές Σούρπης, βεβαίωσαν χθες Σάββατο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης.
Στα δύο σκάφη επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, για αναίτια κίνηση που δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ απαγόρευσης μετακίνησης για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Επίσης χθες λιμενικοί έκαναν 23 ελέγχους οχημάτων με μέσο όρο ηλικίας οδηγών τα 50 έτη και 133 ελέγχους πεζών με μ.ο. ηλικίας τα 46 έτη με συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Σε 18 ελέγχους, που έγιναν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος», η πλειοψηφία των επιβατών ήταν μόνιμοι κάτοικοι νησιών ή οδηγοί – υπάλληλοι εταιριών ειδών πρώτης ανάγκης προς ανεφοδιασμό των νησιών, ενώ όλοι οι επιβάτες διέθεταν φορολογική δήλωση, βεβαίωση μόνιμης διαμονής σε νησί και βεβαίωση τύπου Α.

Ακόμη, έγιναν έλεγχοι σε πέντε αλιευτικά καταφύγια της περιοχής της για το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Τέλος, το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων στις 2.50 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ότι φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, με πλήρωμα 13 Αιγύπτιους και φορτίο πατάτες, που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, υπέστη μηχανική βλάβη ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκιάθου. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις θα επιβληθούν από το εκεί Λιμεναρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.