Βιντεοσκοπούσε γυναίκες αστυνομικούς που άλλαζαν ρούχα πριν την υπηρεσία τους!

Φυλάκιση ενός έτους από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε ένστολο

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας εν ενεργεία αστυνομικός, μετά από καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του, ότι σε περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα βιντεοσκοπούσε με το τηλέφωνό του τις γυναίκες που άλλαζαν ρούχα πριν αναλάβουν υπηρεσία!

Ενώ η αρχική κατηγορία ήταν αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου προσώπου κατ’ εξακολούθηση, τελικά κρίθηκε ένοχος για την παραπάνω κατηγορία άπαξ, πράξη που καταγγέλθηκε ότι έγινε, στις 7 Δεκεμβρίου 2018. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός, την περίοδο Σεπτέμβριος ως Δεκέμβριος του 2018 βιντεοσκοπούσε στις τουαλέτες γυναικών του Τμήματος τις γυναίκες συναδέλφους του, όταν άλλαζαν ρούχα, για να φορέσουν την υπηρεσιακή τους στολή.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομία 25 χρόνια, εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο δια συνηγόρου και φέρεται να είχε τοποθετήσει το κινητό του τηλέφωνο σε σακούλα συλλογής πλαστικών καπακιών για ανακύκλωση και το είχε ανοιχτό στη λειτουργία του βίντεο για να καταγράφει τις κινήσεις των γυναικών του Τμήματος.

Η γυναίκα αστυνομικός που τον κατήγγειλε, αντιλήφθηκε το τηλέφωνο σε σακούλα, απέναντι από την πόρτα της τουαλέτας των γυναικών, διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε λειτουργία βίντεο και είχε καταγράψει το κάτω μέρος των ποδιών της και τα παπούτσια της.

Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο στις τουαλέτες, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ένας συγγενής του και ένας φίλος του.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του, το Δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, που πρότεινε η υπεράσπιση και τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.