Βράβευση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε από το Ίδρυμα Μπότση

Για την κάλυψη των ρεπορτάζ των δημοσιογράφων στις καταστροφικές πλημμύρες και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Το ίδρυμα Μπότση στην 38η απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων Μπότση,  βράβευσε την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) και την ΠΟΕΣΥ και στο πρόσωπο των μελών των διοικήσεων τους, όλους τους δημοσιογράφους για την κάλυψη των ρεπορτάζ στις καταστροφικές πλημμύρες και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Δημήτρη Χορταργιά σε μια λαμπρή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των αρχών της χώρας.

Από πλευράς του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε παρέστησαν, εκτός του Προέδρου Δημήτρη Χορταργιά, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Γραμματέας Κώστας Γκιάστας, ο Ταμίας Αλέξανδρος Ζαούτσος και ο Έφορος Γιώργος Πέτρου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μπότση κ. Πάνος Καραγιάννης στην σύντομη προσφώνηση του υποδέχθηκε τους καλεσμένους με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και συνεχάρη τους βραβευόμενους, ενώ μίλησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Η φετινή εκδήλωση είχε δύο ιδιαίτερα στοιχεία. Το πρώτο ήταν η απονομή ενός συλλογικού βραβείου στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφική επέλαση του «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία καθώς και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το δεύτερο ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών στους δύο πιλότους που έφυγαν από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Δημήτρης Χορταργιάς, αναφέρει: «Οι δημοσιογράφοι για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους πρέπει να αμείβονται  και όταν κάνουν σωστά και συνειδητά τη δουλειά του, πρέπει να ανταμείβονται.

Αυτό το βραβείο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους τους συναδέλφους της Ένωσης μας και όχι μόνο, που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους ,τόσο στις πλημμύρες της Θεσσαλία, όσο και στην τραγωδία των Τεμπών. Τους ανήκει…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.