Ξεχωριστή δημοπράτηση της ανακατασκευής του Κ. Υγείας Σκοπέλου

Επιστολή στον υπουργό Υγείας απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητάει την επίσπευση δημοπράτησης της ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
Ως γνωστόν τα έργα επισκευής και βελτίωσης των υποδομών Υγείας για ολόκληρη τη χώρα έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Ο βουλευτής Μαγνησίας, για λόγους που αναλύει στην επιστολή του, ζητάει να γίνει νωρίτερα η δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του ΚΥ του νησιού, αφού ως γνωστόν διαθέτει ώριμη μελέτη εδώ και 2,5 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Χρήστος Μπουκώρος τονίζει:
«Κύριε Υπουργέ,
το ίδρυμα Αιγέας προ τριετίας εκπόνησε εντελώς δωρεάν μελέτη ανακατασκευής του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου. Η ωριμότητα της συγκεκριμένης μελέτης θα ελεγχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κατά συνέπεια, είναι εφικτό το έργο να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, ώστε την επόμενη τουριστική σεζόν να είναι έτοιμο.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα γίνουν εν λειτουργία και είναι αυτονόητο ότι ο κύριος όγκος των εργασιών πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τους χειμερινούς μήνες
Σας προτείνω, λοιπόν, η δημοπράτηση του ΚΥ Σκοπέλου να γίνει νωρίτερα και όχι ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα έργα της 5ης ΥΠΕ που αναμένεται να δημοπρατηθούν τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2023.
Κύριε Υπουργέ, είναι επείγουσα ανάγκη να επισπεύσουμε την ανακατασκευή του ΚΥ του νησιού, διότι η Σκόπελος τα δύο τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και φυσικά μια τέτοια υποδομή υγείας, η μοναδική δημόσια της περιοχής, είναι απολύτως συνδεδεμένη με την εικόνα, την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Σκοπέλου.
Εξάλλου, η σημερινή κτιριακή κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, σε ένα νησί με χιλιάδες επισκέψεις, δεν τιμά την εικόνα της χώρας.
Τέλος, ορθά η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εντάξει στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 όλες τις δομές υγείας, πλην όμως είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια εξαίρεση – επίσπευση για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.